NoviceUre

Omega Seamaster 300

Omega osvežuje retro kolekcijo potapljaških ur

Švicarsko znamko Omega največkrat povežemo z angleškim tajnim agentom ter vodnimi ali kopnimi športi, ki temeljijo na hitrosti. Linija Seamaster 300 šteje več kot šest desetletij in ob številnih preobrazbah je ohranila retro podobo.

Za leto 2021 je Omega modelu Seamaster 300 namenila temeljitejšo prenovo. Še vedno se nanaša na izvirni model iz leta 1957, vendar so ohišje, številčnica, mehanizem ter mnogi detajli, novi. Vsekakor pa ne smemo modela Seamaster 300 mešati z modernejšo izvedbo Seamaster Diver 300M, ki jo videvamo na zapestju James Bonda.

Skratka, osveženi model prihaja v ohišju premera 41 milimetrov. To je zdaj tanjše, saj v višino meri 13,85 milimetra, namesto prejšnjih 15 milimetrov. Novost je koničasta vijačna krona, nad številčnico pa je zdaj veliko bolj kupolast safirni kristal, ki poudari retro izgled časomera. Za dober milimeter je luneta širša ter nekoliko tanjša (nižja). 60-minutna skala je pregledna, z minimalnimi graduacijami in svetlobno piko.

Številčnica je narejena v dveh nivojih. Spodnja je prevlečena s starinsko obarvanim Super-LumiNova, zgornja pa ima vdolbene urne oznake in številke, skozi katere se od spodaj razkriva svetloba. Pod njo se nahaja hišni koaksialni mehanizem kaliber 8912. METAS certificirani mehanizem Co-Axial Master Chronometer se ponaša z 60-urno zalogo energije ter odpornostjo na magnetna polja do 15.000 gauss.

Zaenkrat sta bili predstavljeni dve kovinski različici modela Seamaster 300. Cena za kombinacijo s črno številčnico ter usnjenim paščkom znaša 6.150 evrov. Za verzijo z modro številčnico s kovinsko zapestnico je potrebno odšteti 6.450 evrov. Najverjetneje se bodo kmalu pridružile še druge kombinacije.

Za piko na i je Omega predstavila še različico z bronasto-zlatim ohišjem. Zlitina s 37,5-odstotki zlata, paladija in srebra ustvari izjemen videz, ki se bo staral počasneje kot klasičen bron. Vsi ostali elementi ostajajo enaki vključno z mehanizmom. Cena eksotičnega primerka pa je 11.500 evrov.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button