UreZanimivosti

Omega razkriva skrivnost zapestne ure Jamesa Bonda

Prefinjen britanski agent se v kinih predstavlja v filmu Ni čas za smrt (No Time To Die).

James Bond ali 007 že od leta 1995 na zapestju nosi Omego, a kot navajajo pri švicarski urarski znamki, je tokratni Seamaster Diver 300m, javnosti predstavljen že konec leta 2019, za odtenek bolj poseben, saj je bistvo skrito očem!

Na spodnji strani ure je nameščen navit mehanizem, ki ustvarja “elektromagnetni impulz z omejenim polmerom”. Zahvaljujoč iznajdljivemu delu filmskega lika Q, je ta pameten dodatek agentu 007 med misijo pomagal prekiniti delovanje v ožičenem omrežju.

Ura se je v filmu ”No Time To Die” izkazala kot uporabno orodje za 007, v enem prizoru pa James Bond deli celo svoje lastno občudovanje s Q -jem, z besedami: “… nekomu sem pokazal ”tvojo” uro. Ta jim je res prešinila misli. “

To je poseben del filmskega navdušenja, vendar v resničnem življenju tehnične zmogljivosti ure niso daleč od prave Omegine urarske čarovnije.

Tako kot skoraj vse aktualne mehanske ure znamke Omega, se tudi originalni Seamaster Diver 300M 007 Edition ponaša z Master Chronometer certifikatom, kar pomeni, da je bil preizkušen in odobren po najvišjem standardu natančnosti, zmogljivosti in magnetne odpornosti švicarske industrije. Ura, ki je izdelana z domiselnimi hišnimi tehnologijami, vključno s koaksialnim mehanizmom, vzmetjo za uravnoteženje silicija in drugimi neželeznimi materiali, se lahko upre magnetnim poljem do 15.000 gauss (podobno kot skener MRI).

Čeprav kupci ure najverjetneje z njo ne bodo reševali sveta, je ta raven antimagnetne tehnologije popolna zaščita pred vsakodnevnimi magnetnimi polji, ki jih ustvarjajo mobilni telefoni in prenosni računalniki, saj lahko motijo ​​mehansko uro in jo posledično pokvarijo.

Kljub temu, da uro občudujete na zaslonu, vam predlagamo, da si jo še v živo ogledate ter nadenete na svoje zapestje v Omeginem butiku – Slowatch 1991, na Čopovi ulici 1 v Ljubljani. Seamaster Diver 300M 007 Edition je izdelan v Omeginem hišnem laboratoriju iz lahkega titana 2. stopnje s “tropsko” rjavo številčnico ter edinstvenimi vojaškimi oznakami. Na voljo je z zapestnico iz titanove mreže (mesh) ali črtastim nato paščkom.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button