NoviceUre

Omega predstavlja belo številčnico na jeklenem Speedmasterju!

Napovednik na zapestju Daniela Craiga je po petih mesecih dobil epilog.

Ko se je Daniel Craig lanskega novembra udeležil dogodka Planet Omega v New Yorku, je njegova izbira ure podžgala internet.

V primerjavi z njegovo izbiro temno sive obleke, je bila njegova zelo svetlo bela številčnica, milo rečeno, vpadljiva. Še toliko bolj, ker ura tehnično še ni obstajala. Ta skrivnostni Speedmaster z belo številčnico, je imel pridih modela “Alaska Project” in modelov Canopus Gold z belimi številčnicami, vendar je bil nekoliko drugačen. Zdaj natančno vemo, kako drugačen, saj je Omega končno uradno razkrila to težko pričakovano verzijo Speedmasterja.

Gre za tehnično gledano poznano osnovo, ki je klasičen Speedmaster Moonwatch Professional, narejen iz jekla. To pomeni, da ima asimetrično ohišje premera 42 mm, debelo 13,2 mm in meri 47,5 mm ”od ušesa do ušesa”. Model sestavlja safirni kristal na vrhu in na hrbtu ter luneta iz črnega aluminija z markatno “piko čez 90″.

V notranjosti ohišja je kronografski mehanizem, kaliber 3861, s certifikatom Omega Master Chronometer. Kot je pričakovano na ”safirnem modelu”, ima zapestnica brušene in polirane člene ter integriran podaljšek. Če zapestnica ni vaša prva izbira, je uro moč dobiti na črnem mikroperforiranem usnjenem paščku z rdečimi in belimi šivi ali na antibakterijskem gumijastem paščku z vzorcem lunaste površine na spodnji strani.

In zdaj se osredotočimo na najpombnejšo stvar! Novo lakirano belo številčnico. Za kontrast skrbijo črni kazalci in markerji ter črn logotip, medtem ko sta napis “Speedmaster” ter konica kazalca kronografa v rdeči barvi, kar daje tisto stilsko piko na i.

Novi Speedmaster Professional z belo številčnico je predstavljen kot stalni model kolekcije, čeprav se poraja vprašanje o dobavljivosti oziroma je ta v korelaciji s povpraševanjem. Kmalu naj bi ura dosegla tudi butike, kar pomeni, da jo bo moč videti in preizkusiti pri Slowatchu v centru Ljubljane. Pripravite 8 tisočakov.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button