NoviceUre

Omega predstavlja Aqua Terra GMT Worldtimer z letnico 2023

Popotniška ura s kančkom navtičnega in potapljaškega pridiha.

Ob iskanju zanimivega časomera, ki lahko prikazuje tako domači kot tuji čas, se je Omegin model Aqua Terra često znašel med najboljšimi. Za leto 2023 je švicarska blagovna znamka znova preučila funkcijo prikaza svetovnega časa z novo razkritim modelom Aqua Terra GMT Worldtimer 2023, ki je v treh različicah mogoče tudi najboljša različica ure.

Osrednja tema pogovora je še vedno zemljevid v središču številčnice. Planet Zemlja, obdan s 24-urno skalo na notranjem obroču in mesti časovnih pasov na zunanjem obroču (vključno z Omeginim domačim krajem Bienne). Relief je lasersko ustvarjen, saj bi bilo takšno raven realizma in podrobnosti, skoraj nemogoče doseči ročno nemogoče dosegli.

Predstavljeno kolekcijo sestavlja trio različic. Prva je izdaja iz titana s premerom ohišja 43 mm. Tu se laserska ablacija razširi na celotno številčnico in ne le na zemljevid. Rezultat je bolj fina tekstura od giljoš in eleganten sivo-črn videz. Ta enobarvna tematika je razširjena tudi na ohišje, kjer se ohišje iz brušenega titana sreča s črnim keramično luneto in črnim gumijastim paščkom.

Drugi dve različici sta pravzaprav samo ena ura z različnimi možnostmi paščkov. Gre za dve referenci (220.30.43.22.00.001 na jekleni zapestnici, 220.32.43.22.10.001 na zelenem gumijastem paščku). Tukaj je posebnost ta, da zunanji del številčnice uporablja značilne vzdolžne črte Aqua Terra Worldtimer v zeleni barvi. S tem je bolj podoben klasičnemu modremu modelu. No, kontrastno zeleni barvi so kazalci, indeksi ter poimenovanja mest zlate barve (razen Londona, ki je vedno rdeč). Celoten časomer je zaključen z nekaj kovinsko-keramičnega kontrasta med 43 mm ohišjem iz nerjavečega jekla in zeleno keramično luneto.

Obe oziroma vse tri različice za pogon kazalcev uporabljajo avtomatski mehanizem, kaliber 8938, preizkušen po standardih METAS Master Chronometer in s 60-urno rezervo energije navitja. Zaščiten je s 150 m vodotesnosti, saj Aqua Terra Worldtimers niso ravno potapljaške ure, vendar bi lahko rekli da so navtične, popotniške, zato morajo preživeti vsaj pljusk vode.

Cenovno je Aqua Terra Worldtimer 2023 nekoliko dražji od prejšnjih različic. Jeklene različice v zeleni barvi znašajo 11.390 evrov v primeru izbire gumijastega paščka oziroma  za gumo in 11.600 evrov za zapestnico. Različica iz titana je še nekoliko višja pozicionirana pri 13.250 evrih. Več informacij o modelih in možnostih nakupa prejmete v butiku Omega na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button