NoviceUre

Omega Globemaster Annual Calendar

Mehansko dodelane ure z nobel barvno kombinatoriko.

Poleg široke in privlačne zbirke športnih ur ima Omega v ponudbi tudi bolj izpopolnjene, kompleksnejše in razkošnejše ure, bodisi v kolekciji De Ville ali Globemaster.

Slednji kolekciji se pridružijo trije novi modeli Omega Globemaster Annual Calendar (letni koledar), ki so na voljo v razkošnih kovinah in drznih barvah.

Prvotno predstavljeni uri leta 2015 s prikazom časa in datuma, je Omega naslednje leto dodala model z zelo zanimivo komplikacijo, letnim koledarjem. Ena bolj praktičnih komplikacij v urarski industriji, saj zahteva le en popravek na leto za koledarsko navedbo, se je v zbirko močno vpisala ravno z omenjeno, ne tako zapleteno komplikacijo, ter z drznim dizajnom.

Ohišje Omege Globemaster v premer meri 41 mm in približno 14,5 mm v višino. Gre za elegantno, a hkrati ne preveč formalno uro za “dnevnega uporabnika”, ki se dobro nosi tako v pisarni kot zunaj nje. Najbolj opazna elementa Globemasterja s funkcijo letnega koledarja sta žlebičasta luneta in številčnica, ki poleg klasičnih kazalcev za ure, minute in sekunde ter datumskega okna ob 6. uri, s pomočjo kazalca prikazuje na robu zapisane mesece leta.

Kot sem kdaj že omenil, komplikacija letnega koledarja upošteva različne dolžine mesecev (30 ali 31 dni), z izjemo meseca februarja (takrat naprej prestavimo ročno). Torej, za pogon skrbi hišni mehanizem, kaliber 8922 ali 8923 (slednji se uporablja za zlati model in ima zlati most ter rotor). Mehansko sta enaka, kar pomeni, da sta oba hišna avtomatika Master-Chronometer z vso tehnologijo znamke in ponujata do 55 ur zaloge energije. Delno sta vidna skozi safirno hrbtno stran ohišja, kjer je možno ozreti tudi emblematični medaljon, ki prikazuje Ženevski observatorij.

Omega Globemaster Annual Calendar je na voljo v treh kombinacijah, katere si jih bo mogoče tudi ogledati ter preizkusiti v butiku Slowatch 1991. Zapestna ura z zeleno številčnico z dodatki 18K belega zlata v kovinskem ohišju na zelenem aligatorjevem paščku se ceni na 8.300 evrov. Dvobarvna kombinacija kovinskega ohišja z luneto iz 18K rdečega Sedna zlata, bordo rdečo številčnico z inserti rdečega zlata ter paščkom iz aligatorjevega usnja vas bo stala 11.100 evrov, medtem ko cena še ni dorečena za različico z ohišjem iz 18K Sedna zlata ter črnim aligatorjevim paščkom.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button