NoviceUre

Omega De Ville Mini Trésor

Majhni zakladi za damska zapestja.

Omega v kolekcijo De Ville dodaja novo linijo Mini Trésor. Prikupne ure šik videza, na voljo v različnih izvedbah, se dobro znajdejo tudi v vlogi nakita s sovpadajočim zunanjim videzom.

Model Trésor je bil prvič predstavljen davnega leta 1949. Ime se je takrat navezovalo na zaklad v osrčju ohišja ure, butični mehanizem s premerom 30 mm. Kot tak se je ponašal z izredno natančnostjo in preprosto logičnim dizajnom, kar je omogočilo Omegi, da je ustvarila ikonično tanko zlato ohišje modela Trésor.

Leta 2017 je Omega izdala poenostavljen Trésor za 21. stoletje, s čemer je ustvarila osupljivo zbirko klasičnih ur z modernim pridihom. Letos se vrača priljubljen dizajn modela Trésor, a v drugačnem merilu. Omega predstavlja zapestno kreacijo za damske ročice s premerom 26 mm, katera prihaja na čudovitih novih tekstilni paščkih z vzorci, ki jih navdihuje tradicionalni francoski dizajn.

Vrh ponudbe predstavljata dva zaklada, narejena iz hišnega materiala 18-karatnega Moonshine zlata. Na voljo je popolnoma zlata različica, kjer se ”Moonshine Gold” pojavi še na zapestnici, kazalcih, indikatorjih ur in na številčnici. Pri obeh zlatih izvedbah ne manjkajo diamanti, medtem ko se druga ponaša s kontrastno številčnico v sivo beli barvi »Grand Feu” emajl s črnimi rimskimi številkami.

Z mešanjem švicarske natančnosti s francosko tradicijo je Omega razširila kolekcijo Mini Trésor z vrsto elegantnih Toile de Jouy paščkov. Na njihov čudoviti videz vplivajo nekdanji modeli tkanin, ki so nastali jugovzhodno od Versaillesa v 18. stoletju. Ponovno obujeni slog odlično dopolnjuje ure kolekcije Mini Trésor.

Omega je navdih za paščke Toile de Jouy dobila iz dediščine tapiserije ter vzorcev porcelana. Vse to je služilo kot izhodišče za tri edinstvene dizajne paščkov, ki so bili ustvarjeni v podjetju, pri čemer je vsak izmed njih povezan z DNK znamke. Modra barva časti oceanske pustolovščine znamke, črni metulji zgodovino raziskovanja zraka in vesolja ter rdeče cvetje, ki predstavlja Omegino strast do Zemlje.

Očarljiva nova kolekcija  vključuje tudi modele z ohišjem iz nerjavečega jekla zapestnicami Toile de Jouy “double tour”. Slednji poskrbijo za eleganten in varen način pritrditve Mini Trésorja na zapestje. Dvojni trakovi so prav tako na voljo v vseh prej omenjenih vzorcih. Še nekaj tehničnih informacij. Ohišje ima premer 26 mm, širina paščka znaša 13 mm, vodotesnost pa je odmerjena na 30 m. Uro poganja kvarčni mehanizem, kaliber 4061, ki nudi do 48 mesecev avtonomije delovanja baterije.

Kolekcija Omega De Ville Mini Trésor bo kmalu na voljo pri pooblaščenih prodajalcih, zato vabljeni v butik Omega na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer si boste lahko pobližje ogledali zapestne kreacije švicarskega proizvajalca časomerov.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button