NoviceUre

Omega De Ville Mini Trésor

V valentinov paket dodate le še čokolado!

Kot že samo ime “mini” pove, se vsi najnovejši Omegini modeli Mini De Ville Trésor odlikujejo po majhni velikosti ohišja premera 26 mm, medtem ko so trije izdelani iz nerjavečega jekla ter dva iz hišnega 18-karatnega zlata Moonshine Gold.

Sleherna referenca ostaja zvesta družini Trésor, zato ima številčnica tanke in elegantne aplicirane indekse z rimskimi številkami ter paličaste kazalce. Gre za preprosto zasnovo, ki določa le čas in ne vsebuje datuma. Kristal, ki ščiti številčnico, pa ima rahlo izbočen profil, kar prispeva k splošni klasični privlačnosti ure.

Pri treh modelih iz nerjavečega jekla ostaja spremljajoča številčnica enaka, torej bel emajl Grand Feu s sivimi rimskimi številkami. Pašček je tisti, ki razkriva osebnost vsake ure, in izbirate lahko med črnim usnjenim paščkom z vzorcem odeje, sivim paščkom iz aligatorjeve kože ter rjavim usnjenim paščkom.

Pri modelih Moonshine Gold je znamka ubrala bolj igrivo pot. Eden od modelov ima tako svetlo rdeče rimske številke, ki so združene z ustreznim rdečim usnjenim pasom. Drugi model ima zlato številčnico v barvi šampanjca, katere teksturirana površina naj bi skupaj z zlatimi številkami posnemala svilo, kar ustvarja enobarvno, a še vedno razkošno barvno paleto.

Če te ure obrnete, je na hrbtni strani ohišja natisnjen znani motiv cvetoče mandale, ki je nekakšen poklon zgodovini ženskih ur blagovne znamke Omega, ki sega v pozno 19. stoletje. Krona je v skladu s cvetličnim motivom potiskana s svetlo rdečim cvetom, v njeno sredino pa je vdelan en sam diamant. Poleg tega je vsak model kombiniran z edinstveno zapestnico iz Omegine zbirke drobnega nakita.

Posledično se lahko predvideva, da vsako od teh ur poganja eden od kvarčnih mehanizmov znamke – natančneje kaliber Omega 4061. Kaj pa cene? Gospodje, pripravite med 4.500 in 8.600 evrov.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button