NoviceUre

Omega CK 859 Re-Edition

Obuditev ikonične predvojne sektor številčnice.

Omega se ponaša z bogato zgodovino všečnih vintage modelov. V preteklih letih je švicarski urar že dokazal predanost ustvarjanju modelov, ki jih navdihuje dizajn iz preteklosti.

Nova Omega CK 859 Re-Edition črpa navdih iz modela, ki je debitiral sredi poznih tridesetih let prejšnjega stoletja, in ohranja vse njegove elemente v posodobljenem modelu. Zapestna ura Omega CK 859 Re-Edition je oštevilčena izdaja, ki pa ni del nobene od klasičnih zbirk urarja in spada v linijo Specialties.

Čeprav je vizualno zvesta originalni uri, so se pri Omegi odločili, da bodo tej zapestni uri dali malce modernega pridiha. Ohišje s svojim brušenim osrednjim delom in poliranim ravnim okvirjem meri kompaktnih 39 mm v premer. Na vrhu se nahaja kupolasto safirno steklo, medtem ko je za ohišje zapet svetlo rjav usnjeni pašček v vintage stilu.

Številčnica te Omega CK 859 Re-Edition uporablja precej edinstvene materiale in sicer je tukaj govora o uporabi trdnega srebra Ag925. Postavitev in dizajn številčnice v celoti povzemata zasnovo izvirnega modela, z osrednjim sektorjem in lestvicami, natisnjenimi v temno modri barvi, ter mečastima kazalcema enakem odtenku. Števec sekund se nahaja ob 6. uri, v dokaj uravnoteženem položaju. Logotip se prav tako nanaša na obdobje, ko je Omega za prepoznavnost uporabljala znamko Ω.

Zadnja stran ure oziroma ohišja je tista, kjer sodobnost resnično pride v enačbo. Pod ohišjem iz safirja se nahaja mehanizem kalibra 8926, ki je bil prvič uporabljen v modelu De Ville Trésor. Z uporabo arhitekture 89xx deluje z uporabo 2 sodov z udobno 72-urno rezervo moči ter združuje vse tehnologije znamke Omega. Ima certifikat Master Chronometer, silikonsko ravnotežno vzmet, koaksialni izhod in je zelo odporen na magnetna polja.

Omega CK 859 Re-Edition (referenca 511.12.39.21.99.002) je na voljo kot oštevilčena izdaja (vsak kos bo nosil svojo številko, vendar to ne pomeni omejeno naklado). Cena pa je nastavljena na 6.800 evrov.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button