NoviceUre

Okolju prijazna ura Ferragamo F-80 Skeleton

Ura izdelana z manj okolju škodljivimi materiali ter karbonsko nevtralnim proizvodnim procesom.

Ferragamo je predstavil uro F-80 Skeleton za izdelavo katere se je podjetje poslužilo trajnostnih in okolju prijaznih praks. Limitirana izdaja 200 kosov je na voljo v modri in zeleni različici.

Zapestna ura Ferragamo F-80 Skeleton ima elegantno 41-milimetrsko ohišje iz črnega satena, ki zajema mehanizem samodejnega navitja DP24 in je viden skozi skeletno ohišje. Številčnica, na kateri izstopa zaščitni znak dvojnega logotipa Gancini, je na voljo v temno modri in zeleni barvi. Steklo je odporno na praske, vodotesnost pa odmerjena na 50 metrov.

Pas je izdelan iz materialov z nizkimi vplivi na okolje. Tanek sloj plute s certifikatom FSC pokriva notranji del. Zunanji del je ovit v tkanino, sestavljeno iz recikliranih PET vlaken, medtem ko so luknje za dimenzioniranje prekrite z rastlinskim usnjem. Prav tako je iz ekoloških materialov izdelana škatla za uro, ki je v enakih materialih kot pašček in barvno sovpada z izbrano različico ure.

Okoljski vpliv nastanka ure Ferragamo F-80 Skeleton je bil izmerjen z uporabo standarda za ogljični odtis izdelka ISO 14067, ki kvantificira emisije iz vseh faz proizvodnje. Cena F-80 Skeleton znaša 1.950 evrov, s čimer ekološka omejena serija zaseda najdražje mesto v kolekciji Ferragamovih zapestnih ur.

Rocco
foto: Ferragamo

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button