NoviceUre

Novosti urarskega dogodka Watches & Wonders 2024

Drugi del seznama zapestnih premier.

Kljub 54 razstavljalcem in več kot 100 premieram, je težko napovedati urarsko smer. Nemara so to manjši premeri ohišij, barvna pestrost ter povratek elegance. A to so zgolj naše domneve, saj glede na do zdaj videne novitete, ni univerzalne poti urarskih manufaktur.

Mojstri urarstva se držijo klasike, s čemer ciljam na butične komplikacije, uporabo prestižnih materialov ter pretežno ročna izdelava časomera. Nemški urar A. Lange & Söhne zagotovo sodi mednje, medtem ko se Patek Phillipe vsaj malo želi približati mlajši populaciji z variacijami modela Nautilus. V skupino nudenja širokega spektra kvalitetnih ur se šteje tudi Chopard, ki ustreže tako moškim kot ženskam, v športnem ter elegantnem slogu.

Ljubitelji potapljanja boste po letošnjem dogodku ob ženevskem jezeru imeli pester izbor zapestnih novitet. Panerai predstavlja specialne izdaje, Doxa zmanjšuje model 200T, medtem ko Oris osvežuje linijo Aquis. Prav tako se v globočine podaja lokalna znamka Alpina z modelom Alpiner, ki ga lahko krasi 60-minutna ali 24-urna luneta, v primeru izbire modela GMT.

Funkcija GMT je očitno v letošnjem letu kar priljubljena, saj se jo v tem naboru poslužuje še Patek Phillipe, Grand Seiko ter Mont Blanc. Slednja blagovna znamka prav tako predstavlja potapljaška modela. No, vsi tisti, ki bi želeli malce izstopati, pa lahko pri Nomosu izberete eno izmed 31 barvnih variacij ure Tangente. Višja stopnička pompoznosti je znamka Hublot, ki predstavlja damsko verzijo modela Classic Fusion, kričeče Big Bange ter nov kompozit kvadrate iteracije. Ultimativno čudo pa je urarski spak, Ulyess Nardin Freak.

Grafično v nadaljevanju predstavljamo nova lansiranja za zapestja, medtem ko bomo podrobne tekstovne predstavitve pomembnejših ur na spletnem mestu caranduser.com objavljali tekom meseca aprila.

A. Lange & Söhne

Alpina

Chopard

Doxa

Frederique Constant

Grand Seiko

Hublot

Montblanc

Nomos

Oris

Panerai

 

Patek Phillipe

Ulysse Nardin

Rocco
foto: W&W

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button