Novice

Omegino olimpijsko zlato

Seamaster Aqua Terra v duhu olimpijskih iger v Tokiu.

Omega še pred pričetkom olimpijskih iger v Tokiu predstavlja specialno izdajo modela Aqua Terra z ohišjem iz 18-karatnega zlata v dveh velikostih.

Posebnost modela je poleg omenjenega zlatega ohišja, usnjen moder pas ter bogata številčnica, ki v svoji modrini skriva emblem dogodka Tokyo 2020. Čeprav na pri pogled modela 38 mm in 41 mm delujeta enako, so med njima malenkostne razlike. Večji model ima trapezno datumsko okno, manjši se ponaša z okroglim. Slednji ima drugačne indikatorje ur od večjega modela, kakor tudi manko sekundne številčnice.

Zadnjo stran izdaje krasi safirno steklo z odtisom logotipa dogodka ter olimpijskih krogov, skozi katerega lahko občudujemo Omegin koaksialni mehanizem kaliber 8801 oziroma 8901. Ohišje je vodotesno do 150 metrov.

Omega navaja 41-milimetrsko različico kot moško uro in 38-milimetrsko kot žensko uro, vendar sumljivo sumim, da se bo veliko moških odločilo za manjšo velikost, še posebej, ker se zdi, da je v tej velikosti očitno bolj estetska – seveda je vse odvisno od velikosti zapestja.

Še cene. Omega Seamaster Aqua Terra v velikosti 38 mm se ceni na 14.990 evrov, različica z večjim 41 mm ohišjem pa stane 15.580 evrov. Posebna izdaja Tokyo 2020 ni številčno omejena, za ogled in ponudbo se zglasite v Slowatch Omega butiku na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button