NoviceUre

Nova kolekcija Omega Aqua Terra Shades

Živahni časomeri zanjo in zanj.

Omega na tržišče pošilja svežo kolekcijo Aqua Terra Shades. Linija šteje 10 modelov v dveh velikostih, ki jih zaznamujejo živahne barve številčnice, vse od modrine oceana do mirnosti zemlje.

Linija Aqua Terra sovpada v del družine Seamaster, in je kot takšna bila predstavljena leta 2002. Izbrano latinsko imel predstavlja izjemno zanesljivost ur tako na (ob ali v) vodi (Aqua) kot na kopnem (Terra). Z uvedbo modelov »Shades« je poudarek na barvah, zahvaljujoč posebnim številčnicam, izdelanim iz medenine, ki so nato iz sredine brušene v vzorcu sončnih žarkov ter okrepljene s plastjo laka za dodatno globino.

Zahvaljujoč napredku inovativnih tehnologij je Omega uspela doseči resnično edinstvene in nenavadne odtenke. Tehnologija PVD, znana kot Physical Vapor Deposition, doseže poseben učinek, ki omogoča barve, kot je terakota, medtem ko CVD (Chemical Vapor Deposition) sproži posebne kemične reakcije za ustvarjanje odtenkov, kot je morsko modra.

Na voljo sta dve različni velikosti, s popolnoma poliranim ohišjem iz nerjavečega jekla v premeru 38 mm ali 34 mm. Pri 38 mm modelih imajo številčnice tradicionalne rodirane kazalce in indekse, medtem ko številčnice v obsegu 34 mm obogati 18K belo zlato na kazalcih in indeksih, ki so oblikovani kot trup jadrnice. Ure so predstavljene na zapestnicah iz nerjavečega jekla, katerih redizajn temelji na manjših in elegantno zaobljenih členih, ki prinašajo svež videz znotraj kolekcije Aqua Terra.

Vse različice poganja avtomatski mehanizem Co-Axial Master Chronometer, kaliber 8800, ki deluje pri 25.500 alternancah na uro in nudi do 55 ur rezerve energije navitja. Seveda se mehanizem pohvali tudi s certifikatom natančnosti METAS.

Še dve stvari. Omega je za ljubitelje žlahtnih kovin pripravila še dve posebni izdaji. Večjo, 38 mm iz 18K hišnega Sedna zlata, iz katerega je narejena še sovpadajoča zapestnica. Glamur je dopolnjen z vstavljenimi 46 diamanti v luneto. Manjša izdaja v premeru ohišja 34 mm pa je narejena iz bolj rumenega in prav tako hišnega 18K Moonshine zlata. Za kontrast skrbi zelena številčnica v kombinaciji z zelenim usnjenim paščkom.

Nova kolekcija Omega Aqua Terra Shades bo kmalu na voljo za ogled v Omeginem butiku na Čopovi ulici, kjer boste izvedeli še kakšno informacijo več o samem modelu, ter dotično ceno za želeno različico. Vstopna cena v kolekcijo znaša 7.200 evrov.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button