NoviceUre

Nomos predstavlja trio modelov Black Orion

Trije novi modeli Orion se razlikujejo po več lastnostnih, kot le velikosti ohišja.

Nomos Orion Neomatik se vrača v novi črni barvi, in čeprav na prvi pogled deluje kot izdaja s črno številčnico in jeklenim ohišjem, se v predstavljeni kolekciji dogaja nekaj več.

Medtem ko se Orion dojema kot preprosta ura, pri kateri ni veliko stvari, ki bi se lahko razlikovale od modela do modela, je Nomos v treh različnih velikostih izvedel številne subtilne posodobitve. Najprej boste opazili, da je črna galvanizirana številčnica poenostavljena, saj nima potopljene sekundne podštevilčnice.

Namesto tega je sekundna podštevilčnica reliefno poravnana s preostalo številčnico, kar ustvarja čistejšo zasnovo. Ta čistost se nadaljuje pri modelih s premerom 36 mm in 38,5 mm (pravijo mu 39) brez datuma, ki jih poganja mehanizem DUW3001 s 43-urno rezervo energije navitja. Pri 41 mm različici je datum barvno usklajen z zlato pisavo.

Ko govorimo o zlatu, ima vsaka ura svoj pridih topline, vendar na različne načine. Na 36-milimetrskem modelu so vse urne oznake v zlatem tonu, skupaj z napisom “Neomatik”. Pri modelu 39 sta tako obdelana le “Neomatik” in majhen označevalnik ob šestih urah. Pri 41-milimetrskem modelu je enako, poleg tega pa še zlate ročice in zgoraj omenjeni datum.

Vse ure imajo jekleno ohišje (debeline od 8,5 mm do 9,4 mm) in črn pas Horween iz konjskega usnja (shell cordovan). Cene se začnejo pri 3.040 evrov za najmajšo dimenzijo, 3.180 evrov za srednjo velikost ter 3.5” evrov za največjega Black Oriona. Več informacij o kolekciji prejmete na spletni strani proizvajalca.

Rocco
foto: Nomos

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button