NoviceUre

Nomos Autobahn Director’s Cut

Limitirane izdaje po navdihu nemških avtocest.

Nemški urar iz mesta Glashütte predstavlja tri specialne izdaje modela Autobahn, ki se imensko nanašajo na famozne odseke nemških avtocest, po katerih se večkrat pelje njihov oblikovalec Werner Aisslinger.

A3, A7 in A9 se med sabo grafično razlikujejo in kot pravu Werner, so barvna inspiracija nemških športnih vozil iz 60. in 70. let 19. stoletja. Poleg posebnih barv številčnic in kazalcev pa kolekcija Director’s Cut izstopa z inovativno jekleno zapestnico, katero je Aisslinger zasnoval na podlagi dirkalnih usnjenih paščkov z luknjami, ki so zaradi zračenja zmanjšale potenje.

Celokupna podoba ostaja nespremenjena, kar pomeni, da se v ohišju premera 41 mm ter debeline 10,5 mm nahaja hišni mehanizem DUW 6101 z 42-urno zalogo energije, ki ga je moč ozreti skozi safirni kristal hrbtne strani ure. Kljub temu se ohišje pohvali z vodotesnostjo do 100 globinskih metrov, medtem ko premore tudi luminiscenčno osvetljen števec s številkami.

Kolekcija Nomos Autobahn Director’s Cut zajema tri različice – A3 (belo oranžna), A7 (modro rumena) in A9 (črno črna). Vsaka je številčno omejena na 175 primerkov, cena posameznega kosa pa znaša 3.800 evrov.

Rocco
foto: Nomos

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button