NoviceUre

Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep 4810

Vodotesnost v korelaciji z višino gore.

Ogromen nabor potapljaških ur proizvajalce postavlja v nelagoden položaj, saj vse težje kupcem predstavijo atraktiven model. Bolj ali manj je že vse poznano, impresionira pa lahko le še zgodba. Slednja je Montblacu nemara zdaj uspela.

To, da gre za potapljaško ohišje narejeno iz jekla s premerom 43 mm niti ni tako specialno. Tudi luneta s 60-minutno skalo je precej generična. Izstopajo katedralni kazalci, še najbolj pa tekstura številčnice, ki prezentira zamrznjen ocean.

Vas ne gane? Kaj pa dejstvo, da v ohišju ni kisika? Kako je manufakturi uspel ta podvig se ne navaja, pravijo pa, da s tem omogočajo vodotesnost ter dolgoživost mehanizhma, saj ni možnosti za začetek oksidacije, kakor tudi ne rošenja ob izpostavljenosti ekstremnim spremembam temperature. Skratka, v ohišju Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep 4810 se nahaja kaliber MB 29.29, avtomatski mehanizem s 120-urno rezervo energije navtija. Poleg impresivne zaloge moči ima mehanizem kronometer certifikat COSC, ki zagotavlja visoko stopnjo natančnosti v več položajih.

In kaj točno pomeni številka 4810? Gre za globino vodotesnostni ohišja oziroma najvišjo višino gore Montblanc, ki je bila izmerjena leta 2007. Ja, višina gore niha, in se za voljo blagih zim zmanjšuje. Skalnati vrh Mont Blanca pa leži na 4792 m nadmorske višine.

Predno zaključimo s ceno, ne smemo mimo 3D laserske gravure zaledenele globine na hrbtni strani ohišja. Katera stran vas bolj prepriča? Z dvema pritrdilnima odgovoroma pripravite še 9.250 evrov in se z njo podajte v globine ali na vršace.

Rocco
foto: Montblanc

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button