NoviceUre

Montblanc 1858 Monopusher Chronograph Origins Limited Edition 100

Montblancova reinkarnacija predvojnega kronografa.

Na podlagi referenčne zasnove iz tridesetih let prejšnjega stoletja je Montblanc predstavil model 1858 Monopusher Chronograph Origins Limited Edition 100. Petični bronasti kronograf z multifunkcijsko krono se ponaša s čudovitim mehanizmom ročnega navitja iz Minerve.

Omejena serija modela Origins prihaja v bronasti barvi s črno številčnico in vintage videzom, ki je podprt z umetno ostarelim lumnom. Ohišje s 46-milimetri premera in ”debelino” 14,5-milimetra ima na zadnji strani pokriti mehanizem v častniškem slogu. Pokrov je narejen iz titana ter prevlečen z bronom, ki se bolje poveže s starinsko zasnovo prvotnega modela. Na notranji strani pokrova ohišja je vgravirano: “Ponovna izdaja vojaškega kronografa Minerva iz 1930, opremljenega z ročno izdelanim kalibrom, ki sledi švicarski urarski tradiciji.”

V notranjosti bronastega ohišja najdemo mehanizem Montblanc MB M16.29. Slednji se bohoti s ploščo in mostički iz nemškega srebra (imenovan Maillechort), ne manjka široka paleta finih dodelav. Masivni mehanizem ročnega navitja v širino meri 38,4 mm. Tiktaka z 18.000 alternancami na uro, medtem ko je kronograf krmiljen z enim gumbom, nameščenim v navijalno krono.

Montblanc bo izdelal le 100 primerkov omejene izdaje 1858 Monopusher Chronograph Origins 100, cena primerka pa znaša okroglih 30.000 evrov.

Rocco
foto: Montblanc

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button