NoviceUre

Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date Collection

Kolekcija v čast vse hitreje izginjajočim ledenikom.

Čeprav nam potapljaške ure ne pridejo ravno na misel ob omembi znamke Montblanc, le-ta predstavlja trio svežih številčnic v modri in zeleni barvi, medtem ko črna številčnica ponuja bolj tradicionalno estetiko.

Zasnova časomera črpa navdih iz zamrznjenih ledeniških jezer masiva Mont-Blanc, teksture ledenih formacij pa so predstavljene na pogled ujemajočih lakiranih številčnicah. Ure so se za povrh še preizkusile v potapljaški normi ISO 6425 ter prestale vzdržljivosti 500-urni laboratorijski test Montblanc, zato je v njih poleg izgleda tudi precej funkcionalnosti.

Površina ohišje iz nerjavečega jekla je brušena s poliranimi poudarki, medtem ko so ”ušesa” lepo zakrivljena, da se prilegajo zapestju. Premer ohišja znaša 41 mm, medtem ko višina 12,9 mm. Številčnico obdaja enosmerno vrteča keramična luneta, ki se barvno ujema z izbrano številčnico, ter vsebuje 60-minutno skalo v kombinaciji belih arabskih številk ter črtnih oznak. Izpostaviti velja še safirno steklo z antirefleksnim premazom na obeh straneh, vijačno krono na desni strani z emblemom Montblanc, vodotesnost do 300 metrov ter v hrbtno stran ohišja vgravirani potapljač v ledeniškem jezeru pod goro. Motiv je nastal s pomočjo naprednega laserskega graviranja.

Barve številčnic predstavljajo dejanske barve, ki jih lahko vidimo v ledeniku. Modra nastane z vključitvijo zračnih mehurčkov v led, medtem ko mikroskopski cvetovi snežnih alg proizvajajo zelen odtenek na Antarktiki. Črni led je viden, ko ni vključkov ali zračnih mehurčkov in se absorbira dovolj svetlobe, da je črn. Tudi nanosi vulkanskega pepela lahko ustvarijo črn videz. Ta naravni pojav z ledenimi teksturami je upodobljen na številčnicah potapljaškega tria, kjer ne manjkajo krepke arabske številke ter indeksi napolnjeni s Super-LumiNova. Prav tako bodo v temi svetili kazalci časa, medtem ko je okno z datumom pozicionirano ob 3. uri.

Zapestnica iz nerjavečega jekla se ujema z zaključkom ohišja 1858 Iced Sea Automatic Date in se zoži z 20 mm na 16 mm pri dvojni zaponki zapestnice. Zapestnica je nastavljiva po dolžini in ima sistem za hitro ter enostavno zamenjavo paščkov. Opcijsko se lahko potapljaško uro opremi z modrim ali črnim gumijastim paščkom.

Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date 1858 poganja avtomatski mehanizem MB 24.17, ki temelji na modelu Sellita SW200-1. Ima 26 draguljev, bije pri 28.800 alternancami na uro ter premore do 38-ur rezerve energije. Vsaka ura je dobavljiva v reciklirani torbici, priporočena cena pa je nastavljena na dobre tri tisočake. Več informacij o potapljaški uri dobite na spletnem mestu slovenskega zastopnika, oziroma vas vabimo na ogled časomera v butik Monblanc na Mestnem trgu 8 v Ljubljani.

Rocco
foto: Montblanc

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button