NoviceUre

Monokromatski Breitling Chronomat B01 42

Omejena serija za Otočane, priložnost za zbiratelje?

Breitling je lansiral novo omejeno izdajo Chronomat B01 42, ki je na voljo samo v Veliki Britaniji. Najprej članica Spice Girls, zdaj pa se zdi, da švicarski velikan malemu Otočku namenja veliko pozornosti. Breitling Chronomat B01 42 je zanimiv kontrast Beckhamovi zbirki, saj je za razliko od barvitega šika, zelo resen in eleganten z enobarvnim pristopom.

Ohišje meri 42 mm v premeru, kar je dokaj standardna velikost za robustno športno uro. Breitling je močno povezan s pilotskimi urami in tukaj lahko vidite ta DNK, s preveliko, narebričeno krono in luneto z jezički, zaradi česar je uporaba še posebej enostavna, ko nosite debele usnjene pilotske rokavice. Všeč mi je enobarvna zasnova z jekleno luneto ter ohišjem, s poudarjeno kombinacijo brušenih in poliranih površin.

Poudarek, v prenesenem pomenu, je skromna in dobro berljiva številčnica v kombinaciji črne, antracitno sive in bele barve. Enaka barvna shema je rezervirana za datumsko okence ob 6. uri, kar resnično pomaga graditi taktično estetiko časomera.

V notranjosti ohišja je avtomatski kronografski mehanizem, kaliber B01, ki se ponaša z lepo 70-urno rezervo moči, certifikatom za kronometer COSC in funkcijami, ki vključujejo ure, minute, male sekunde, kronograf na 1/4 sekunde, 30-minutni števec ter 12-urni števec.

Nenazadnje je to elegantna in preprosta različica priljubljenega modela v Veliki Britaniji. Ekskluzivno je tudi tukaj ključna beseda, saj je model omejen na samo 250 kosov in je na voljo samo v britanskih butikih ali Breitlingovi spletni trgovini v Veliki Britaniji. Kar zadeva ceno, znaša 7.300 GBP, kar je enako kot standardni Chronomat B01 42.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button