NoviceUre

Monaco: Zimzelena ikona manufakture TAG Heuer

S kvadratnim ohišjem je TAG Heuer Monaco nemudoma prepoznavna ikona. Predstavljen leta 1969, se je ponašal z nazivom prvi avtomatski kronograf z vodotesnim ohišjem. Ostalo je zgodovina.

TAG Heuer je nadaljeval z razvojem Monaca. Čeprav je to početje največkrat koristno, hkrati predstavlja velika tveganja. Ko časomer doseže status ikone, je ljudem ponavadi všeč takšna, kot je, in pogosto nasprotujejo radikalnejšim spremembam. TAG Heuer je na videz brez napora hodil po tej tanki črti. Zaradi njihovega razvoja se je Monako počasi, a zanesljivo razvijal, uvajal je nove barve in modele, še boljše prileganje in dodelavo, vendar nikoli ni šel predaleč od tistega, kar je uri prineslo takšen sloves.

Z modelom Monaco Heuer 02 je TAG Heuer predstavi svoj ikonski dizajn z novim hišnim mehanizmom. Lepoto kalibra Heuer 02 lahko najdemo v tem, da je bil razvit kot kronograf in je zato popolnoma integrirano gibanje. Na voljo je z vsemi običajnimi tehnikalijami, kot sta kolonsko kolo in navpična sklopka. Lep bonus je dolga zaloga energije, kar 80 ur. Številčnica ima tipično postavitev trikompaksa, ki jo TAG Heuer ponuja na modri ali črni podlagi. Števca kronografa sta v beli barvi, rdeči kazalci pa ustvarijo športni pridih.

Čeprav je TAG Heuer Monaco Heuer 02 na usnjenem traku videti odlično, ga zapestnica le še dodatno začini. Združuje odličen videz in udobno nošnjo. Zasnova temelji na zapestnici iz leta 1970, kateri je dodan moderni pristop. Povezave med členi so trdne in robustne, hkrati pa natančno sledijo obliki zapestja. Zaponka je enostavna in je z veliko previdnostjo ter skrbnostjo vključena v obliko zapestnice. Morda je to malenkost, toda to je tisto, kar TAG Heuer Monaco Heuer 02 ločuje od svojih vrstnikov. Obenem pa tudi dokaz, da je ta ura ikona, ki se nikoli ne postara, le izboljšuje.

Rocco
foto: TAG Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button