NoviceUre

Mido predstavlja kolekcijo Multifort Powerwind

Stilsko dostopna zapestna ura za vse vrste priložnosti.

Midov mehanizem Powerwind je bil prvič izdelan leta 1954 in je predstavljal revolucijo v smislu zanesljivosti ter natančnosti. Pravzaprav je njegov navijalni mehanizem sestavljalo le 7 komponent namesto 16.

Švicarski proizvajalec je ubral podoben pristop v predstavljeni kolekciji Multifort Powerwind, saj je ure  opremil s kalibrom 80, ki ponuja izjemno natančnost ter avtonomijo do 80 ur. Elegantna zapestna ura prihaja v ohišju iz nerjavečega jekla s premerom 40 mm in debelino 12,1 mm, medtem ko se na ohišju izmenjujejo satenasto brušene in polirane površine. Kljub temu, da se nad številčnico ter mehanizmom bohoti safirni kristal, je ohišje vodotesno do tlaka 5 barov oziroma globine 50 metrov.

Kupolasta številčnica z vintage logotipom znamke Mido je na voljo z intenzivno modro ali črno teksturo številčnice, brušeno v stilu sončnih žarkov, ki je v nasprotju s fasetiranimi kazalci ter rumenimi arabskimi številkami, ki so bile povzete po modelu Multifort Patrimony, predstavljenem leta 2019.

Kazalci in indikatorji ur so obdelani z izboljšanim premazom Super-LumiNova, s čemer so bolje berljivi v slabših svetlobnih pogojih. Minutna steza ob robu številčnice prispeva k natančnemu odčitku časa, medtem ko se za popolnost prikaže datum v obrobljeni pravokotni odprtini ob 6. uri.

Skozi hrbtno stran ohišja lahko opazujemo delovanje avtomatskega mehanizma, kaliber 80 (na osnovi ETA C07.621), ki deluje s frekvenco 3 Hz ter posledično nudi do 80 ur rezerve energije navitja. Poleg tega nudi izjemno natančnost in zanesljivost zahvaljujoč ”hišni” vzmeti Nivachron, katera bistveno zmanjša vpliv magnetnih polj in nudi odlično odpornost na udarce. Za piko na i je rotor mehanizhma okrašen s Côtes de Genève ter ima vgraviran z logotip blagovne znamke Mido.

Ušesa ohišja so zasnovana po vintage modelu Midove dediščine, in se raztezajo do satenaste zapestnice s poliranimi sredinskimi členi ter stranicami. Zapestnico zaključuje varnostna zaponka v obliki metulja, za nameček pa je ohišje opremljeno s sistemom za hitro menjavo paščkov.

Novi Mido Multifort Powerwind z modro (ref. M040.407.11.047.00) ali črno (ref. M040.407.11.057.00) številčnico se ceni na 970 evrov, kmalu pa ga boste lahko pobližje spoznali v butikih Slowatch po Sloveniji.

Rocco
foto: Mido

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button