NoviceUre

Mido Ocean Star Gradient Tribute

Mikavna številčnica, zmogljiv mehanizem in vibracije iz obdobja 60. let.

Švicarska blagovna znamka, katere časomeri so v začetkih veljali za ”kralje vodotesnosti”, predstavlja všečno poletno izdajo potapljaške ure Ocean Star z bordo številčnico.

Če še to poletje niste našli primerne ure, ki bi bila vaš dnevni sopotnik, je nemara novi Mido Ocean Star kot nalašč za vas. Z vsestransko dimenzijo ohišja 40,5 mm bo ustrezal širokemu spektru zapestij, zavoljo sistema hitre zamenjave paščkov pa omogoča konstantno spreminjanje stilov, čeprav se mu serijski črn gumijast pašček s križnim vzorcem zelo dobro poda.

Ocean Star obljublja do 200 metrov vodotesnosti, k čemur pripomore vijačena krona ter jekleni pokrov zadnje strani ohišja, z markantno morsko zvezdo. Druga ”zvezda” izdaje Gradient Tribute pa je, kakor že ime pove, gradientna številčnica v barvi burgundskega vina. Zapriseženi potapljači bodo cenili še uporabo SuperLumi Nove na kazalcih ter indikatorjih ur, svojevrsten podpis pa ustvari sekundni kazalec, ki spominja na ‘liziko”. Vrhnjo celoto poliranega ohišja zaokrožuje črna aluminijasta luneta, ki obdaja škatlasto oblikovani safirni kristal

V notranjosti ohišja se nahaja avtomatski mehanizem Powermatic ETA C07.621, malenkostno dodelan s strani Mida, tako da razpolaga z 80-urami zaloge energije navitja, medtem ko prikazuje funkcije, časa, datuma in dneva. Potapljaški Mido Ocean Star Gradient Tribute je na voljo po ceni 870 evrov. Za več informacij glede dobavljivosti zapestne ure se lahko obrnete na podjetje Slowatch.

Rocco
foto: Mido

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button