NoviceUre

Mido Ocean Star GMT Special Edition

Modro-rdeča potapljaška ura za vsakodnevne popotnike.

Verjetno niste vedeli, da je Mido v zgodnjih tridesetih letih 20. stoletja izumil sistem tesnjenja s pluto? No, te zdaj več ne uporabljajo, vsekakor pa se ohranja duh dediščine, zapakiran v robustna, sodobna ohišja potapljaških ur. Zadnja, ki se pridružuje portfelju je posebna izdaja Mido Ocean Star GMT.

Komplikacija GMT je del kolekcije Ocean Star že od leta 2020. Na voljo je (bila) v treh barvnih različicah, zdaj pa naboru časomerov dodaja kanček praktične kompleksnosti. Ohišje iz nerjavečega jekla meri 44 mm v premer in je visoko 13,5 mm. Na vrhu je nazobčana luneta z modrim keramičnim vložkom in belo 60-minutno lestvico. Mido navaja, da Ocean Star GMT tehta 209 gramov, zaradi česar je precej zajeten kos.

Žametno črno številčnico prejšnjih modelov Ocean Star GMT je v tej posebni izdaji nadomestila modra, medtem ko je 24-urna lestvica z indikatorjem dan/noč zaključena v rdeče-modri kombinaciji. Številčnico zapolnjujejo veliki pravokotni urni indeksi z dvojnim kvadratom ob 12. in 6. uri, ki se barvno ujemajo z belo minutno skalo ob robu. Datumsko okno ob 3. uri prepolavlja urni indeks in se tako ujema s prej omenjenima kvadratnima. Urni in minutni kazalec sta delno skeletizirana, sekundni kazalec pa ima zdaj rdečo konico, ki je v stilu z novo barvno shemo. Rdeči kazalec prikazuje funkcijo GMT in se uporablja neposredno s pomočjo zaščitene krone na desni strani ohišja. Vsi elementi številčnice so zaključeni z vložki Super-LumiNova za boljšo berljivost v slabših svetlobnih pogojih.

Mido Ocean Star GMT Special Edition je opremljen s kalibrom ETA C07.661. Ta robusten avtomatski mehanizem deluje s hitrostjo 21.600 alternanc na uro in zagotavlja solidnih 80 ur rezerve moči. Pred očmi skrit mehanizem je zaprt s kovinskim pokrovom ohišja, okrašenim z gravuro 24 časovnih pasov ter imen svetovnih prestolnic.

Mido Ocean Star GMT Special Edition je standardno opremljen z zapestnico iz nerjavečega jekla, ki se ponaša z brušenimi zunanjimi ter poliranimi sredinskimi členi, medtem ko ima zložljiva zaponka integriran potapljaški podaljšek. Hitro zapenjajoče vzmetne palice omogočajo enostavno zamenjavo zapestnice za dodatni tekstilni NATO pašček, v modri barvi z rdečimi in belimi črtami.

Specialna različica Mido Ocean Star GMT bo kmalu na voljo v butikih Slowatch s priporočeno prodajno ceno 1.300 evrov.

Rocco
foto: Mido

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button