NoviceUre

Mido Ocean Star Decompression Worldtimer

Popotniška funkcionalnost s potapljaško zmogljivostjo.

Mavrična ura izhaja iz Midovega potapljaškega modela, predstavljenega v 60. letih prejšnjega stoletja, ki si je med potapljači ter zbiralci ur izborila kultni status. V letu 2020 je omejena serija GMT bila nemudoma razgrabljena, zato je bilo le vprašanje časa, kdaj bo švicarska znamka ponudila novost za sladokusce.

Mido Ocean Star Decompression se naslanja na nedavno osveženo kolekcijo. Posledično specifikacije ostajajo enake, medtem ko funkcija Worldtimer vizualno nadgrajuje GMT. Očem vabljiva in obenem uporabna številčnica je vstavljena znotraj poliranega kovinskega ohišja premera 40,5-milimetra, ki ima zaščiteno ter vijačno vijačno krono na desni strani in zadaj na kovinskemu pokrovu ohišja gravuro morske zvezde. V ohišju z vodoodpornostjo do 200 metrov se nahaja avtomatski mehanizem Powermatic 80, kaliber 2824, ki poleg 80-urne rezerve energije navitja prinaša še GMT funkcijo.

Posledično je številčnica nekoliko bolj natlačena, saj merilne skale za pomoč opravljanja kalkulacij dekompresije, obdaja 24-urna krožnica. Ob tem ne manjka še okence z datumom ob 3. uri. A največji doprinos modela Worldtimer je nova dvosmerna luneta, na kateri so navedene svetovne prestolnice, s čemer lahko na podlagi svoje trenutne lokacije poznate časovno razliko v vseh 24 večjih mestih po svetu. Seveda ob tem ni bilo pozabljeno na potapljaške gene, saj so na luneto stlačene še desetice 60-minutne skale.

Dekompresijski časovnik Mido Ocean Star je dobavljen v predstavitveni škatli, kjer se poleg nameščenega gumijastega paščka nahaja še zapestnica v ‘Milanese’ stilu. Oba paščka sta opremljena z vzmetnimi palicami, ki omogočajo hitro menjavo brez potrebe po orodju.

Specialna izdaja Worldtimerja sicer ni številčno omejena, lahko pa sklepamo, da gre za časoven okvir. V kolikor se vam je vtisnila v oči, bo potrebno v žep seči po 1.360 evrov. Več informacij o modelu dobite v prodajalnah Slowatch, kjer je z mesecem marcem možen tudi nakup Midovega časomerilca.

Rocco
foto: Mido

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button