NoviceUre

Mido Ocean Star 200C Carbon Limited Edition

Pionirski karbonski model blagovne znamke Mido.

Trendi se spreminjajo in nova generacija urarskih navdušencev stremi k drugačnosti, med katere zagotovo spada zamenjava kovine za kakšen atraktiven kompozit. Mido je še v pravem trenutku stopil na vlak ter predstavil svoj prvi karbonski model na osnovi potapljaškega modela Ocean Star.

Predstavljena ura bo izdelana v omejeni izdaji 888 kosov, in kot se za potapljaško uro spodobi je zasnovana tako, da prenese pritiske do 200 metrov. Sredina ohišja je narejena iz kompozita ogljikovih vlaken ter združena s črnim PVD-obdelanim podnožjem iz nerjavečega jekla in črno PVD-obdelano vijačno krono.

Enosmerno vrtljiva luneta je za to izdajo nadgrajena s sijočo črno keramično luneto s 60-minutnim razdelkom ter belo piko napolnejno s Super-LumiNova ob 12. uri.

Številčnica, zaščitena s safirnim kristalom prevlečenim z antirefleksnim premazom na obeh straneh, ponuja odlično čitljivost zahvaljujoč velikim urnim in minutnim kazalcem z osrednjim utorom, pri čemer minutni kazalec izstopa po oranžno lakiranem zaključku. Tako kot kazalci so okrogli in trikotni indeksi izdatno prevlečeni z belo barvo Super-LumiNova.

Vstavljen mehanizem, kaliber 80 Si (osnova ETA C07.821), se ponaša s kronometer certifikatom COSC, ki bije z 21.600 alternancami na uro in ima silikonsko ravnotežno vzmet, ki zagotavlja natančnost in zanesljivost ”tiktakanja”, skupaj z rezervo energije navtija do 80 ur.

Na zadnji strani ohišja je vgravirana reliefno polirana morska zvezda, ki simbolizira strokovnost švicarskega urarja na področju vodoodpornosti. V kompletu prideta dva enostavno zamenljiva paščka in sicer je en pašček iz črne gume s potapljaškim podaljškom in drugi pašček iz črne sintetične tkanine z oranžnimi šivi.

Nova limitirana izdaja Mido Ocean Star 200C Carbon, ki mimogrede nudi še 5-letno garancijo, ima priporočeno maloprodajno ceno 2.450 evrov. Več informacij o modelu in nakupu pa lahko prejmete v butikih Slowatch.

Rocco
foto: Mido

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button