NoviceUre

Mido Multifort TV Big Date

Romantična obuditev televizorja v obliki zapestne ure.

To, da televizorji še zdaleč niso za v muzej, smo opazili tekom nedavnega preizkusa, ki ga najdete v razdelku tehnike. Dediščina naprave za popestritev časa šteje že več kot 100 let, seveda, če upoštevamo še ‘mehanske’ televizorje. Prvi tako imenovani ‘elektronski’ televizor za domačo rabo je ugledal luč sveta z letom 1927, medtem ko je TV vsesplošen razcev doživel v času sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Posledično ne čudi, da so ob tej obsesiji številni urarji svoja ohišja oblikovali v stilu takratnih televizorjev. Med njimi je bil tudi Mido, ki je prvo izdajo lansiral leta 1973. Sledili sta ji še posodobljeni generaciji v letih 1980 in 2000. Po dveh desetletjih premora, švicarska znamka ponovno predstavlja retro-romatičen model Mido Multifort TV Big Date.

Kvadratno pravokotno ohišje z zaobljenimi vogali spominja na zasnovo prvih televizijskih naprav. Narejeno je iz nerjavečega jekla, zaključeno s kombinacijo brušenih in poliranih ploskev. Dimenzije ohišja znašajo 40 mm x 39,2, medtem ko razmerje med ušesoma (lug to lug) meri 46.85 mm.

Kot že ime modela nakazuje, ima ura velik datumski zaplet ob 12. uri, medtem ko je tekstura številčnice začinjena z dimljenim učinkom. Ob lansiranju so na voljo tri barve različice številčnice, in sicer klasična prelivno modra, trendna zadimljeno zelena ter razkošna sivo-rjava.

Ohišje ročne ure Multifort TV Big Date dopolnjuje še zaščitena navijalna krona na desni strani ter specifikacija vodotesnosti do 100 m, Med ušesa ure je moč upeti jekleno zapestnico s tremi členi z izmenično brušenimi in poliranimi členi ali barvni gumijasti pašček.

Skozi transparentno hrbtno stran ohišja je moč nadzorovati delovanje avtomatskega mehanizma, kaliber 80, ki nudi do 80 ur rezerve energije navitja. Poleg tega je mehanizem opremljen z uravnoteženo vzmetjo Nivachron, ki ponuja izjemno odpornost na udarce in magnetna polja.

Novi Mido Multifort TV Big Date ima v kombinaciji z gumijastim paščkom priporočeno prodajno ceno 1.110 evrov oziroma 1.140 evrov v primeru izbire jeklene zapestnice. Več informacij o novi kolekciji dobite v butikih Slowatch, kjer lahko uro tudi preizkusite na vašem zapestju.

Rocco
foto: Mido

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button