NoviceUre

Mido Multifort M Chronometer

Novi časomer kot izraz Midovega urarskega mojstrstva.

Začetki kolekcije Multifort segajo v leto 1934, ko je Mido predstavil samonavijalno, antimagnetno, vodotesno in na udarce odporno uro. Zdaj se liniji pridružuje različica M Chronometer, ki poleg všečne zasnove ter cenovne dostopnosti, v paketu združuje natančnost ter visokotehnološko urarstvo.

Novi kronometer Multifort M je predstavljen v brušenem in poliranem 3-delnem ohišju iz nerjavečega jekla, s premerom 42 mm. Kljub temu, da poleg številčnice, safirni kristal prekriva tudi hrbtno stran ohišja in s tem omogoča pogled na mehanizem, je zapestna ura vodotesna do 100m.

Premierna ura se postavlja z misteriozno temnozeleno številčnico z navpično brušeno satenasto teksturo, ki se proti zunanjemu robu preliva v črnino. Slednji razbije bela minutna skala, ki teče ob samem robu številčnice. Reliefne urne oznake, napolnjene s Super-LumiNova so tri arabske številke, postavljene na mesta 6, 9 in 12, medtem ko ostale ure dneva dopolnjuje osem okroglih indeksov.

Okence ob 3. uri prikazuje dan in datum, natisnjen v črni barvi na belem ozadju. Urni in minutni kazalec sta suličasto oblikovana in napolnjena z bež barvo Super-LumiNovo, osrednji sekundni kazalec pa je elegantno tanek in ploščat. Simetričen in poln izgled številčnice dopolnjujeta zapisa Mido in »automatic« pod 12. uro, dočim je opomin na certifikat kronometra ter ime kolekcije zapisan nad 6. uro.

Poseben pomen daje uri avtomatski mehanizem, znani kaliber Mido 80 (osnovan na ETA C07.821 ali Powermatic 80 skupine Swatch) s silikonsko uravnoteženo vzmetjo. Preizkušen je s strani COSC, kar pomeni, da testirana natančnost obljublja do 4 sekunde zaostajanja oziroma 6 sekund prehitevanja. Hitrost delovanja mehanizma znaša 21.600 alternanc na uro ali 3 Hz.

Kaliber Mido 80 uporablja dvosmerno samodejno navijanje, shranjena energija pa zagotavlja do 80 ur rezerve za nadaljnje delovanje mehanizma. Glede na to, da je sam mehanizem tudi lepo izdelan, z izpostavljenimi modrimi vijaki in ženevskimi črtami na rotorju z vgraviranim logotipom, ga lahko s pridom opazujete skozi safirni kristal. Seveda je Mido mehanizmo dodal še silikonsko uravnoteženo vzmet, katera poveča natančnost ter nudi antimagnetne lastnosti.

Mido Multifort M Chronometer, z referenčno številko M038.431.11.097.00, je opremljen s 3-člensko zapestnico iz nerjavečega jekla z zložljivo zaponko. Za nameček ponuja še funkcijo menjave paščkov z enim klikom, tako da ne potrebujete orodja, če želite zamenjati zapestnico s paščkom. Cena predstavljenega modela znaša 1.340 evrov, več informacij pa dobite v butikih Slowatch, kjer lahko uro tudi preizkusite na vašem zapestju.

Rocco
foto: Mido

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button