NoviceUre

Mido Commander Gradient

Nadaljevanje uraskega trenda z urbano zapestno izdajo.

Mido je pred tremi leti sledil najnovejšim trendom v urarstvu, in tako razkril mehanizem pod številčnico modela Commander. Letošnje poletje se linija ponovno predstavlja z referenco s hladno modro gradientno številčnico ter paščkom iz džinsa.

Tako kot pri prejšnji izdaji, 50 m vodotesno ohišje v premer meri 40 mm in je debelo 10,84 mm. Narejeno je iz nerjavnega jekla, ima kratka brušene ušesa ter značilno polirno luneto. Ena opaznejših lastnosti ure Commander je poševna prirobnica, ki je tukaj odeta v modro-sivo brušeno barvo, spremlja pa jo bela minutna steza.

Modro obarvana akrilna številčnica, ki jo ščiti kupolasto safirno steklo, razkriva gradientni učinek z bolj prozornim središčem. Skozi skelet številčnice se vidijo medeninasti zobniki mehanizma in celotno kolesce datuma, ki se razteza po obodu. Dimljeno modra številčnica ima ob 3. uri izrezano pravokotno okence za datum, ki se prikazuje na belem ozadju.

Commanderja poganja avtomatski mehanizem, kaliber Powermatic 80, ki je viden skozi skeletno številčnico kakor tudi kristal hrbtne strani ohišja. Deluje z zmanjšano frekvenco (21.600 alternanc na uro), kar zagotavlja do 80 ue rezerve energije navitja. Novost je pas iz bombažnega džinsa z belimi zgornjimi šivi, ki uri daje ležeren, sproščen videz, ki se ujema z modrimi toni številčnice.

Nova izdaja Mido Commander Gradient bo kmalu na voljo za ogled in nakup v butikih Slowatch po Sloveniji s ceno 930 evrov.

Rocco
foto: Mido

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button