NoviceUre

Mido Commander Big Date

Športna eleganca za vsakodnevno prezenco na zapestju.

Midov odgovor na vprašanje o ročni uri za vsak je model Commander. Moderna in elegantna kolekcija s kančkom ležernega pridiha je poln kulskih zapletov. Najnovejša izdaja se ponaša z velikim dvomestnim prikazom datuma ter novo barvno kombinacijo.

Osnova, Mido Commander Big Date, je precej znana ura, saj temelji na 42 mm ohišju iz nerjavečega jekla s tanko luneto, kratkimi ušesi in kombiniranimi brušenimi ter poliranimi površinami. Posledično deluje precej bolj mladostno. Ohišje nudi 50 m vodotesnosti, medtem ko je nad številčnico postavljen kupolast in fasetiran safirni kristal.

Novost predstavljene referenčne številke je modra številčnica, v središču brušena v stilu sončnih žarkov, obkroža pa jo krožno brušena prirobnica z minutno skalo. Glavna atrakcija je seveda zaplet Big Date, ponosno postavljen ob 6. uri v poliranem okvirju okna. Ujemajoče se časomer nosi na sproščenem modrem tekstilnem paščku s kontrastnimi šivi, in se zapira z zložljivo zaponko iz nerjavečega jekla.

Uro poganja avtomatski mehanizem, kaliber 80, ki uporablja grupacijsko osnovo Powermatic 80. Zmogljiv ‘motor’ se ponaša z 80-urno rezervo energije navitja in uporablja lastno vzmet Nivachron, znano po svojih antimagnetnih lastnostih. Mehanizem deluje pri frekvenci 3 Hz in je po natančnosti predstavljen v razredu élaboré, kar pomeni, da je nastavljen v 3 položajih ter nudi natančnost +/- 7 sekund na dan. Delovanje mehanizma je vidno skozi hrbtno stran ure, rotor pa je okrašen z ženevskimi črtami.

Nova jekleno-modra izdaja Mido Commander Big Date je že na voljo pri pooblaščenih prodajalcih in  del stalne zbirke. Cena časomera znaša 970 evrov, kar je zelo spodobna cena glede na vse, kar dobite v zameno. Za več podrobnosti obiščite butike Slowatch po Sloveniji oziroma preverite spletno mesto www.slowatch.si.

Rocco
foto: Mido

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button