NoviceUre

Mido Baroncelli Signature Skeleton

Zapestna ura navdihnjena z brezčasno lepoto najmanjše francoske opere.

Švicarska znamka že vrsto let navdih za oblikovanje ur črpa iz svetovne arhitekture, zato ne preseneča, da sveže predstavljeni model kolekcije Baroncelli, katera je na trgu prisotna že od leta 1976 in je najobsežnejša s kar 130 variacijami, deluje kot oblikovni poklon operni hiši v Rennesu (Francija).

Mido Baroncelli Signature Skeleton bazira na kovinskem ohišju premera 39 mm in debelino 10,1 mm, medtem ko celoten kos z zapestnico iz nerjavečega jekla tehta 110 g. Številčnica je v sredini odprta ter ponuja pogled na mehanizem, obdaja pa jo antracitni periferni obroč s poliranimi indeksi ur. Urni in minutni kazalec sta fasetirana, osrednji sekundni kazalec je ploščat, vsi trije pa stilsko ujemajo z urnimi oznakami. Številčnico prekriva safirno steklo, prevlečeno z antirefleksnim premazom, na katerem se nahajajo zelo subtilen logotip Mido, in napisa »automatic« ter »Baroncelli« v beli barvi, ki ne ovirajo pogleda na osrčje časomera.

Odprtina skozi številčnico nas pripelje do avtomatskega mehanizma, kaliber 80, kar oznanja 80-urno zalogo energije navitja. Čeprav je mehanizem predelana različica veliko serijskega kalibra ETA 2824-2, in posledično ni ročno dekoriran (kar se za to vrednost niti ne pričakuje), se ponaša z všečnimi zaključki, ki jih je moč ozreti tudi skozi prozorno hrbtišče ure. Le poglejte na rotor z ženevskimi črtami in logotipom Mido.

Ohišje ure je spojeno s polirano zapestnico s členi v petih vrstah, dopolnjuje pa jo zložljiva varnostna zaponka v obliki metulja. Kljub temu, da je zapestna ura bolj elegantnega tipa, je lahko zelo korekten kos za nošnjo med delovnim tednom, saj vas bo poleg vsestranskosti navduševala s številnimi všečnimi detajli. Mido Baroncelli Signature Skeleton je že na voljo v butikih Slowatch po Sloveniji, s priporočeno prodajno ceno 1.090 evrov.

Rocco
foto: Mido

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button