NoviceUre

Michelin x Bamford B347 Pilot Sport

Gumiran pašček v pravem pomenu besede.

Michelin je skupaj u Bamford London pripravil ekskluzivno serijo ročne ure B347 Pilot Sport. In zakaj nosi ime po Michelinovi pnevmatiki, se sprašujete? Zato, ker je pašček izdelan iz reciklirane gume Pilot Sport 5.

Michelin x Bamford B347 Pilot Sport je športna zapestna ura kronografskega tipa z ohišjem iz kovanega kompozita premera 41,5 mm, v katerem se nahaja avtomatski mehanizem Sellita SW510, katerega funkcija kronografa se upravlja z enim samim gumbom na robu ohišja ob 2. uri.

Vsekakor je časomer prežet z vzporednicami avtomobilizma, kot je denimo tahimetrična robna skala s karirastim vzorcem, ki navdih jemlje po dirkaški zastavici. Kazalci kronografa so odeti v tipično Michelinovo rumeno barvo, medtem ko kontrastno na črno številčnico izstopajo kazalca ur in minut, indikatorji ur, logotip ter obrobe podštevilčnic, ki ponarejujeta dve beli pnevmatiki v stilu najnovejše kampanje znamke Michelin.

Kot že omenjeno, je pašček izdelan iz recikliranih pnevmatik Pilot Sport 5, pri čemer material izvira iz Michelinovega R&D kampusa v Clermont-Ferrandu v Franciji. Oblikovno se pašček ponaša s pravim vzorcem tekalne plasti, vzetim iz modela Pilot Sport 5 – natančneje pnevmatike 225/40 ZR18 (92Y), ki jih najdete na sledečih avtomobilih – BMW E36 M3 in E46 M3, Lotus Evora, Morgan Aero 8 ter različne iteracije Volkswagen Golfa GTI.

Za piko na i sta hrbtni del ohišja in hranilna škatla opremljena z dediščinskim “zmagovalcem dirke” Bibendumom (Michelinova maskota), ki ga bodo ljubitelji francoskih pnevmatik zagotovo cenili. Michelin x Bamford B347 Pilot Sport je omejena izdaja na 133 primerkov, za enega pa bo potrebno v denarnico seči po 2.950 evrov.

Rocco
foto: Bamford

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button