NoviceUre

MeisterSinger Astroscope Special Edition

Astronomska koledarska ura v kombinaciji svetlo modre in rumene barve.

MeisterSinger, nemška urarska znamka, ustvarjena leta 2001, je večinoma znana po poetični uporabi enega kazalca za prikaz časa. Na podlagi tega koncepta so razvili celotno kolekcijo z različnimi komplikacijami, kot so datum in dan, lunine mene in takšen zaplet, kot ga imamo tukaj.

Model Astroscope potrebuje kratko predstavitev, da bi resnično razumeli celoten koncept. Kar je enostavno razumeti, je postavitev osrednjega kazalca v stilu MeisterSinger, ki prikazuje čas. Ta z eno rotacijo okoli številčnice v 12 urah prikazuje čas na najbližjih 5 minut, kar vas bo naučilo živeti nekoliko počasneje, z nekoliko drugačno filozofijo. Preostali del številčnice, s kombinacijo pik in nebesnih teles, natisnjenih v beli barvi, je pravzaprav precej poseben način za prikaz preprostega zapleta – dneva v tednu … Toda MeisterSinger raje dela stvari po svoje.

 

Astroscope, ki je bil prvič predstavljen leta 2019, ponuja zelo ustvarjalen pristop k prikazovanju dneva v tednu na način, da jih poveže z nebesnimi telesi, po katerih so bili prvotno poimenovani – ponedeljek, Luna ☽ – torek, Mars ♂ – sreda, Merkur ☿ – četrtek, Jupiter ♃ – petek, Venera ♀ – sobota, Saturn ♄ – nedelja, Sonce ☉. Bela pika v krogcu poleg sedmih simbolov označuje trenutni dan v tednu.

Zapestna ura se predstavlja v ohišju iz nerjavečega jekla premera 40 mm. Tanek polirani rob obdaja v stilu sončnih žarkov brušeno modro številčnico, ki spominja na odtenek večernega neba in ustvari čudovito ozadje ter je v kontrastu s pripadajočim rumenim usnjenim paščkom. Uro poganja preizkušeni avtomatski mehanizem Sellita SW220, ki nudi do 38 ur rezerve navitja. Ogledate si ga lahko skozi zadnjo safirno stran ohišja, od koder je viden tudi oblikovno osveženi navijalni rotor.

MeisterSinger Astroscope Special Edition Blue/Yellow bo na voljo od sredine marca v omejeni nakladi 100 primerkov. Cena časomera je nastavljena na 2.190 evrov.

Rocco
foto: MeisterSinger

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button