NoviceUre

Maurice Lacroix predstavlja omejeni izdaji Aikon PVD v črni in modri barvi

Sodoben slog znamenitega oblikovanja časomerov v sedemdesetih letih prejšnejga stoletja.

Posebnost novih ur Aikon je ravno v imenu naslovljeni PVD premaz. PVD je kratica postopek, pri katerem se trdni materiali uparijo v vakuumu in v izjemno tankih plasteh nanesejo na drugo površino. Ta vsestranski premaz je mogoče izdelati iz najrazličnejših materialov ter v skoraj vseh barvah.

Maurice Lacroix predstavlja duet modre in črne izdaje, obe s kovinskim zaključkom. Vsaka barva varianta ima drugačen premer in sicer 42 mm meri črna, medtem ko je modra bolj vitka ter meri 39 mm.

Uri poganja avtomatski kaliber ML115, ki temelji na modelu Sellita SW200 in je viden skozi razstavno hrbtno stran ohišja. Nudi do 38 ur rezerve energije navitja, kar je precej standardno za tovrstne mehanizme, čeprav bi lahko številke bile nekoliko višje. Proizvajalec mehanizmov namreč že ponuja izboljšane različice kalibrov, ki lahko ponudijo med 50 in 60 ur rezerve energije navitja.

Kar zadeva ceno in razpoložljivost, sta oba modela Aikon PVD številčno omejena na 888 kosov po ceni 2.400 evrov. Če iščete dostopno športno uro v stilu integriranih zapestnic, je Maurice Lacroix vreden resnega razmisleka. Več informacij na samem modelu pa dobite na spletni strani proizvajalca.

Rocco
foto: Maurice Lacroix

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button