NoviceUre

Maurice Lacroix Pontos S Chronograph

Generacijska osvežitev prinesla videz športnega kronografa.

Občasno se zdi, da izjemen uspeh kolekcije Aikon, zasenči druge modele v portfelju znamke Maurice Lacroix. Pontos je na primer dobro uveljavljena zbirka in je na voljo v številnih oblikah – od elegantne do potapljaških ure. Leta 2020 osvežena kolekcija, zdaj v svoj nabor dodaja še športni kronograf Pontos S.

Ta je voljo v 43 mm širokem ohišju iz nerjavečega jekla z znanim dizajnom linije Pontos. Največja razlika v primerjavi z obstoječimi kronografi Pontos je črna keramična luneta s tahimetrično skalo, medtem kot običajno, krono obdajata gumba za upravljanje kronografa.

Novi Pontos S Chronograph se predstavlja v temno modri ali srebrno beli kombinaciji številčnice. Slednjo obdajajo fasetirani urni indeksi v obliki svetlečih pravokotnikov in nagnjena prirobnica s črno minutno skalo. Osrednji urni in minutni kazalec v obliki meča se prav tako svetita v temi, sekundni kazalec kronografa pa ima kontrastno rdečo konico. Zadnji detajl številčnice je dvojno okence za prikaz dneva in datuma ob 3. uri.

Pontos S poganja avtomatski mehanizem, kaliber ML112, ki temelji na Selliti, in je viden skozi zadnjo stran ohišja iz safirnega stekla. Zagotavlja rezervo energije do 42 ur in deluje z 28.800 alternancami na uro. Ne manjka dekoracija v stilu rodiranja, krožne, zrnatosti in Côtes de Genève.

Športni kronograf prihaja na zapestnici s tremi členi iz nerjavečega jekla ali pa na temno modrem oziroma temno sivem paščku iz najlona/tekstila. Tako je vstopna cena za model Maurice Lacroix Pontos S Chronograph s tekstilnim paščkom 3.100 evrov. Zapestnica uro podraži za 150 evrov, medtem ko je mogoče kupiti tudi celoten komplet s paščkom in zapestnico po ceni 3.380 evrov. Več informacij o modelu ter nakupu najdete na spletni strani Maurice Lacroix.

Rocco
foto: Maurice Lacroix

Povezani članki

3 komentarjev

  1. Tezko bi vedel v katero kategorijo ur se uvršča Murice Lacroix, ni ekstra draga ni pa tudi ekstra prestižna. Je pa tole precej lep izdelek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button