NoviceUre

Maurice Lacroix Pontos Chronograph 43mm

Črna in kovinsko siva številčnica razširjata športno, a elegantno kolekcijo Pontos Chronograph.

V letu 2020 je linija Pontos obeležila 20. jubilej, ob katerem je Maurice Lacroix predstavil posodobljeno in osveženo različico klasičnega kronografa Pontos. Zdaj se obstoječi kolekciji pridružujeta dve novi barvi številčnic, ki ju je mogoče spariti z usnjenim paščkom ali jekleno zapestnico.

Vsi tisti, ki spadate med ljubitelje menjavanja paščkov, se boste navdušili nad sistemom enostavne menjave paščkov brez potrebe po orodju. In ko boste že uro imeli obrnjeno ”na trebuh” boste skozi safirni kristal hrbtne strani lahko občudovali avtomatski mehanizem, kaliber ML112, ki se upira na temelje Sellite SW500. Deluje z 28.800 alternancami na uro in nudi do 42 ur rezerve energije navitja.

Za piko na i so mostički okrašeni s krožnimi brusi tipa Côtes de Genève, medtem ko je rotor navpično brušen s Côtes de Genève ter se ponaša z gravuro imena in logotipa blagovne znamke.

Z zasukom ure se razkrije noviteta, umeščena v kovinsko ohišje premera 43 mm in debeline 15 mm. Črna številčnica brušena s stilu sončnih žarkov je opremljena s kontrastnimi aplikacijami iz rodija, medtem ko siva številčnica prikazuje bolj prefinjeno lakirano številčnico z aplikacijami iz rožnatega zlata. Arabske številke za prikaz ur so okrnjene pri 12. in 6. uri, da se prilagodijo večjim podštevilčnicam kronografa za 30 minut ter 12 ur pretečenega časa, medtem ko je manjša podštevilčnica ob 9. uri namenjena odčitavanju ”tekočih” sekund.

Glede na elegantno poreklo ure, številčnica ni veliko osvetljena za berljivost ob slabših svetlobnih pogojih. Luminiscenco tako najdemo na delno skeletoniziranima urnem in minutnem kazalcu ter na konici osrednjega sekundnega kazalca kronografa. Številčnico dopolnjuje datumsko okno, diskretno vstavljeno v 12-urni števec ob 6. uri z ozadjem, ki se ujema z barvo številčnice.

Kaj pa cene? Maurice Lacroix Pontos Chronograph 43 mm je na voljo za 3.100 evrov v kombinaciji s paščkom iz imitacije črnega telečjega usnja ter 3.150 evrov s kombinacijo zapestnice iz nerjavečega jekla.

Rocco
foto: Maurice Lacroix

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button