NoviceUre

Maurice Lacroix Aikon Venturer GMT

Robustni Aikon Venturer GMT, izdelan v visoko kontrastni črni ali beli barvi, je primeren za svetovnega popotnika.

Aikon je interpretacija luksuzne športne ure Mauricea Lacroixa. Ohranja družinske lastnosti linije Aikon – sodasto ohišje, privzdignjena luneta z zarezami in integrirana zapestnica – , ki so okrepljene na modelu Aikon Venturer, da ustvarijo drznejši, športnejši videz.

Ohišje ure meri 43 milimetrov v premer. Višina znaša 12 milimetrov. Varovalo krone na desni strani ohišja pa pripomore k vodotestnosti ure, katera znaša 300 metrov. Keramična luneta je razdeljena na 12 srebrno-črnih segmentov, s 24-urno GMT skalo.

Ohišje ter zapestnica sta zaključena z brušenim videzom, medtem ko so robovi polirani. Ročna ura se ponaša tudi s sistemom EasyChange, ki ga vsebujejo vsi modeli linije Aikon. Gre za način enostavne zamenjave paščka brez orodja. Tako lahko nemudoma iz kovinske zapestnice preidete na udoben gumijast pas.

Številčnica je preprosto zasnovana z indikatorji ur, ki so tako kot kazalci prevlečeni s Super-LumiNova za lažje odčitavanje časa v temi. Ob 3. uri se nahaja komplikacija datuma. Številčnica pa je dobavljiva z belo ali črno podlago, na katero se prilagaja barva GMT kazalca (oranžna ali rdeča).

Čeprav je mehanizem Aikon Venturerja GMT skrit pod pokrovom ohišja, se zanaša na avtomatsko gibanje, ki temelji na Selliti SW330. Kaliber ML 165  ponuja komplikacije ure, minute, sekunde, datuma in drugi časovni pas. Utripa pri 28.800 vrtljajih na uro in ima 42-urno rezervo moči.

Maurice Lacroix Aikon Venturer GMT z jekleno zapestnico je na voljo za 2.490 evrov. Cena za izvedbo s črnim gumijastim paščkom znaša 2.350 evrov. Najbolj vsestranska možnost pa je dvojni paket, ki vsebuje zapestnico in pašček po ceni 2.650 evrov.

Rocco
foto: Maurice Lacroix

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button