NoviceUre

Maurice Lacroix Aikon #tide

Maurice Lacroix bo v sodelovanju s specialistom za recikliranje plastičnih odpadkov prispeval k čistejšim oceanom.

Švicarska znamka ur je sklenila prelomno, dolgoročno partnerstvo z organizacijo #tide z namenom recikliranja plastenk iz morja okoli tajskih, indonezijskih ter filipinskih otokov.

Zavezali so se, da bodo iz oceanov ”rešili” 10 milijonov plastenk, ki bodo dobile novo življenje, medtem ko bo urar sponzoriral dejavnosti zbiranja plastike, prevoz in skladiščenje, financiral izobraževalne programe ter različne vrste opreme.

Proces potega tako, da ”nabrane” plastenke razvrstijo, sesekljajo na koščke, operejo in stisnejo na zbirnem mestu ter jih nato prepeljejo v #tide v Švico. Tam koščke zmeljejo v manjše granule, katere s pomočjo lastne formule spremenijo v predelano plastiko, ki se uporablja za izdelavo ur.

Ohišje, luneta, hrbtna stran ohišja, krona in zaponka so narejeni iz nastalega kompozitnega materiala. Za izdelavo ene ure se uporabi 17 plastenk. Ohišje narejeno iz reciklirane plastike v premer meri 40 mm, ima safirno steklo in je vodotesno do 100 metrov.

V njem se nahaja kvarčni mehanizem, ki prikazuje ure, minute, sekunde in datum. Na voljo je kar nekaj različnih barv ter kombinacij na črnem ali belem gumijastem paščku s sistemom za hitro menjavo Easy Strap. Ne manjkajo luminiscenčno osvetljeni kazalci ter indeksi ur, medtem ko se nekatere različice ponašajo z diamantnimi indeksi.

Maurice Lacroix je zasnoval Aikon #Tide za novo generacijo, ki ceni trajnost, cenovno dostopnost in nedvomno opazen slog. Nova zapestna ”ikona” je lahko vaša za 690 evrov ali 850 evrov, kolikor se cenijo različice z diamantnimi indeksi. Več informacij najdete na spletni strani Maurice Lacroix.

Rocco
foto: Maurice Lacroix

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button