NoviceUre

Louis Erard Excellence Petite Seconde Guilloché

Najnovejša interpretacija modela, ki je pokazal vsestranskost skozi številne različice, barve, materiale ...

Giljoša je starodavna dekorativna tehnika, uvedena v 16. stoletju in prvotno uporabljena za mehke materiale, kot sta slonovina in les. V 18. stoletju je bil Abraham-Louis Breguet prvi, ki je uvedel giljošo za številčnice ur. Na številčnico so bili z ročno stružnico vgravirani receptivni vzorci. Ne le okrasni, ti vzorci so nudili tudi prednost zatiranja odboja svetlobe na kovinskih ploščah številčnice.

Louis Erard je uporabil to tehniko s sodobnimi motivi, kot jih je mogoče videti na Excellence Guilloché Main že leta 2021 in Guilloché Main II leta 2022. S svojo najnovejšo stvaritvijo švicarska znamka raziskuje klasično kraljestvo giljoše in združuje kode visokega urarstva, da ustvari prefinjeno umetniško obliko, ki prepleta motive, barve in negativni prostor.

Excellence Petite Seconde Guilloché je na voljo v dveh različicah, ki se razlikujeta po velikosti ohišja in barvah številčnice. Prvi model (ref. 34237AA42.BVA170) je na voljo v ohišju 42 mm x 12,25 mm s širino ušesa 22 mm in ima številčnico s črnim giljošem, obroč v antracitni barvi in ​​števec sekund. Druga različica (ref. 34248AA21.BVA150) je manjša, s premerom 39 mm, a nekoliko debelejša (12,82 mm). Na voljo je z modrim giljošem, antracitnim obročem in sekundnim števcem.

Osrednja plošča štiridelne številčnice ponuja sijoč drapirani vzorec z razvijajočimi se valovi, klasičen učinek flinqué giljoše – tradicionalno izdelan na stružnici. Tega obdaja velik urni obroč, prekrit z drobno razporejenim motivom košare, kot luske. Majhna sekundna podštevilčnica prepreda celoto in se razteza med valovi v sredini in vencem urnih oznak.

Prozorno safirno steklo razkriva avtomatski kaliber Sellita SW261-1, ki deluje s frekvenco 4 Hz in ponuja rezervo moči za približno 38 ur. Nihajočo utež z odprtim dizajnom krasi črno lakiran simbol Louis Erard.

Novi Louis Erard Excellence Petite Seconde Guilloché, dopolnjen s pasom iz črnega zrnatega telečjega usnja in opremljen z zaponko iz poliranega nerjavečega jekla skupaj z ergot palicami za hitro menjavo pasu, je v 42 mm ali 39 mm različici na voljo po ceni 2.300 švicarskih frankov.

Rocco
foto: Louis Erard

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button