NoviceUre

Longines Ultra-Chron

Potop v preciznost.

V šestdesetih letih se je prizadevanje za visoko frekvenco uresničevalo v različnih oblikah. Za Longines je to prevzelo obliko ure Ultra-Chron Diver. Ta potapljaška ura navduši tako s svojim natančnim mehanizmom kot z vzvišenim dizajnom.

Blagovna znamka z logotipom peščene ure s krili ponuja sodobno evolucijo in prevzema glavne estetske poteze prvotnega modela. Posledično je jekleno ohišje s premerom 43 mm blazinaste oblike ter ”nepremočljivo” do globine 300 metrov.  Enosmerno vrtljiva luneta s safirnim vložkom obdaja črno zrnasto številčnico, ki vsebuje vintage logotip, preprosto kompozicijo indikatorjev ur in minut ter med sabo različne kazalce za prikaz časa. Odčitek slednjega je zavoljo uporabe premaza Super-LumiNova® enostaven, saj je berljivost odlična v vseh svetlobnih pogojih. Odtenki rdeče ustvarijo dinamiko ter dodajo piko na i.

Znotraj ohišja prebiva natančen kaliber L836.6 z 52-urno rezervo energije navitja. Ta avtoamtski mehanizem ima visokofrekvenčni ravnotežni oscilator, ki deluje pri 36.000 alternancah na uro. Njegovo kronometrično natančnost je potrdil Timelab, neodvisni laboratorij v Ženevi, potem ko je opravil vrsto testov.

Longines Ultra-Chron je na voljo v kombinaciji s 7-člensko kovinsko zapestnico ali usnjenim paščkom, za nameček pa je obema priložen še ”nato” pašček, ki prinese starinski potapljaški izgled. Cena ”natančne” potapljaške ure v kombinaciji z usnjenim paščkom znaša 3.300 evrov, dodatek kovinske zapestnice pa komplet dvigne na 3.540 evrov. Več informacij o modelu lahko dobite na spletni strani pooblaščenega prodajalca Slowatch oziroma butiku Longines na Wolfovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button