NoviceUre

Longines s posodobljeno kolekcijo Conquest

Portfelj sestavlja športni kronograf in elegantno priročen zaplet prikaza datuma ter dneva.

Bogata dediščina znamke Longines je zagotovo njen skriti atribut, ki ga s pridom izkorišča za pompozne reinkarnacije. Linija Spirit je dokaz, da je ‘vintage’ še kako živ. Po drugi strani pa manufaktura ponuja tudi številne moderne, mogoče malce manj marketinško izpostavljene, zapestne ure, kot denimo tale osvežena kolekcija Conquest.

Če ste se že kdaj sprehodili po katalogu švicarskega proizvajalca, potem vam je najverjetneje v oči padla potapljaška modelna različica, ki sliši na ime Hydro Conquest. Razlika ročnih ur brez ‘vodnega’ pridevnika je v tem, da so zasnovane za vsakodnevno rabo. Preveč preprosto? Pravzaprav ne, saj konec koncev ne ‘tauhamo’ sleherni dan na globini več 100 metrov, mar ne?

Skratka, Conquest s prikazom dneva in datuma je ena najbolj klasičnih zapestne ure. Preprosta, venomer priročna in za povrh še elegantnega videza. Ohišje iz nerjavečega jekla meri ugodnih 41 mm, medtem ko je debelina nosljivih 10,90 mm. Prefinjenost časomera dopolnjuje kombinacija brušenih in poliranih površin ohišja, katere se nadaljujejo tudi na 3-členski zapestnici v stilu črke H.

Nova konfiguracija številčnice, ki je na voljo v črni, modri, srebrni, rjavi ali zeleni barvi, nadomešča zajetne pravokotne kazalce prejšnje generacije z vitkejšim. V kombinaciji z na novo oblikovanimi kazalci in dodatki, kot je reliefna krožnica na zunanjem robu, je ura bolj privlačna. Slednja se nadaljuje na hrbtni strani ure, kjer je skozi safirni kristal omogočen vpogled na avtomatski mehanizem, kaliber L888. Temelji na zanesljivem kalibru ETA, ki ga Longines dodela z upočasnitvijo tiktakanja na 25.200 alternanc na uro, s čemer se doseže daljša avtonomija navitja do 72 ur.

Longines Conquest je na voljo v petih različicah (referenčnih številkah), cena posamezne pa znaša 2.100 evrov. 

Stopničko višje predstavlja športni kronograf, ki je na voljo v treh referencah. Novi Longines Conquest Chronograph prihaja v ohišju premera 42 mm in debeline 14,30 mm. Fiksna luneta iz nerjavečega jekla ima črn ali moder keramični vložek s tahimetrično lestvico. Navojna krona je obdana s klasičnimi gumbi za opravljanje funkcij kronografske komplikacije. Safirno steklo pokriva tako sprednjo kot zadnjo stran ohišje, ob tem pa se lahko zanesete na 100 m vodotesnosti, s katero ste varni pri svojih osnovnih vsakodnevnih dejavnostih.

Športni slog se nadaljuje na številčnici s klasično postavitvijo podštevilčnic kronografa na mesta 3-6-9. Mogoče je izbirati med modro, črno in šampanjsko barvo številčnice, katere tekstura je brušeno zaključena v stilu sončnih žarkov. Indeksi ur so vitki in fasetiran ter napolnjeni s Super-LumiNovo. Luminiscenčni premaz se nahaja še na kazalcih ur in minut, ostali pa imajo čisto, srebrno polirano površino. Črna različica se pohvali z rdečimi podrobnostmi ustvari še dodatno dozo športnosti. In kot ste verjetno že opazili, so se tokrat snovalci izognili neugledni postavitvi datumskega okna.

V notranjosti ohišja najdemo Longinesov kaliber L898, ki je priredba modularnega kronografskega mehanizma ETA 2892. Ta deluje z 28.800 alternancami na uro in ima udobnih 59 ur rezerve energije navitja. Končna obdelava je s perlage in Côtes de Genève je več kot spodobna.

Tako kot enostavnejši brat, je tudi Longines Conquest Chronograph opremljen z zapestnico iz nerjavečega jekla s tričleno konstrukcijo in brušenim ter poliranim zaključkom. Ker je ura kompleksnejša, pomeni tudi nekoliko višjo maloprodajno ceno s 4.000 evri za enega od treh modelov.

Sveže predstavljeni modeli linije Conquest bodo kmalu na voljo za ogled in nakup v butiku Longines na Wolfovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button