NoviceUre

Longines Record Heritage

Moderna interpretacija arhivskega modela v sklopu 190. obletnice blagovne znamke.

Longines je znan po prefinjenih zapestnih urah s klasičnim dizajnom, ki v zadnjem, jubilejnem letu še toliko bolj dominira. Novi kronograf Longines Record Heritage tako sledi podobnim načelom preprostosti in prefinjenosti.

Ohišje predstavljene ure je izdelano iz nerjavečega jekla, in zavoljo premera 40 mm deluje zelo nosljivo. Preprosto zasnova s polirano luneto in kvadratnimi kronografskimi gumbi omogoča, da mat črna številčnica z zlatimi poudarki prevzame osrednji fokus.

Ta ima bikompaksno postavitev, z majhno sekundno podštevilčnico na 3. uri in 30-minutnim časovnikom ob 9. uri. Urna lestvica je sestavljena iz arabskih številk za soda števila in preprostih klinastih indeksov za liha števila, kar daje časomeru močan retro pridih. Zunanji rob številčnice obdaja tahimeterična lestvica, ki uporabniku omogoča izračun hitrosti predmeta, kateri potuje po znani razdalji.

Skozi safirno hrbtno stran ohišja je mogoče ozreti avtomatski mehanizem, kaliber L895, ki temelji na mehanizmu ETA A31.L01 in ima 59-urno rezervo moči ter se ponaša s certifikatom natančnosti kronometer COSC.

Priporočena prodajna cena za moderno interpretacijo horološke zgodovine Longines Record Heritage znaša 3.170 evrov, naj si gre za različico z rjavim usnjenim paščkom ali jekleno zapestnico. Več informacij o modelu in nakupu vabljeni v butik Longines na Wolfovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button