NoviceUre

Longines Pilot Majetek

Obuditev zapestne klasike češkega letalstva.

Longines je v zgodnjih letih 20. stoletja izdeloval ure za različne poklicne dejavnosti, zato so te švicarske ure končale na zapestjih raziskovalcev, znanstvenikov, vojakov in pilotov. Ena značilnejših ur znamke iz tega obdobja je letalska ura za osebje čeških zračnih sil, ki se zdaj predstavlja kot Pilot Majetek.

Modernizirana arhivska izdaja se ponaša premerom kovinskega ohišja 43 mm in višino več kot 13 mm. Zajeten zapestni kos je 2 mm večji kot original z referenčno številko 3582, po katerem so povzete ključne značilnosti, vključno s črno številčnico z velikimi arabskimi številkami in vrtljivo luneto s trikotnim markerjem.

Ohišje v obliki blazine je preoblikovano tako, da ima bolj poudarjeno obliko in ščitnike krone, kar ji daje obris sodobne športne ure. Za razliko od originala, ki je imel steklo nad številčnico pritrjeno na luneto, ima Pilot Majetek bolj zapleten sistem, ki vključuje neodvisno luneto ter fiksni safirni kristal. Najbolj opazen je trikotni kazalec, ki je nameščen pod kristalom, vendar je pritrjen na zobnik lunete. Konstrukcija ohišja pa nudi vodotesnost do 100 m.

Sodobna lastnost časomera je avtomatski mehanizem, kaliber L893.6, ki nudi do 72 ur rezerve moči in se ponaša tudi s certifikatom COSC. Komplet je na voljo z dvema paščkoma, rjavim usnjenim in vojaško zelenim tipa ”nato”. Longines Pilot Majetek se ceni na 3.600 evrov, kmalu pa si ga bo moč pobližje ogledati v butiku Longines na Wolfovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button