NoviceUre

Longines Master Collection GMT

Brezčasna eleganca v zlatu!

Longines je svojo kolekcijo Master obogatil z dvema ekskluzivnima modeloma GMT iz 18-karatnega rumenega oziroma 18-karatnega rožnatega zlata, ki sta omejena na 500 kosov.

Do 30 metrov vodotesno okroglo ohišje, premera 40 mm in debeline 10,40 mm, uokvirja matirano srebrno številčnico, ki na obodu prikazuje 24-urno lestvico z arabskimi številkami – obrnjenimi ob 3. in 9. uri za lažje branje drugega časovnega pasu. Železniška minutna steza ločuje GMT skalo od enajstih zlatih indikatorjev ur v rimskem stilu.

Kazalci ur, minut in sekund so izdelani iz zlata, medtem ko je kazalec GMT prepoznaven po črnem odtenku, ki se ujema s številkami 24-urne lestvice. Navedbe dopolnjuje datumska odprtina ob 6. uri.

Avtomatski mehanizem, kaliber L.844.5, je viden skozi prozorno zadnjo stran ohišja. Ponaša se s silikonsko vzmetjo za ravnotežje, ki prispeva k temu, da je mehanizem desetkrat bolj magnetno odporen od standarda ISO 764. Deluje s frekvenco 3,5 Hz (25.200 alternanc na uro) in ponuja zalogo energije navtija do 72 ur.

Ohišji sta opremljeni z izjemno mehkimi antracitno sivimi usnjenimi pasovi, ki so obdelani s posebnim postopkom rastlinskega strojenja “soft-touch” ter opremljeni z zaponko z jezičkom iz rumenega ali rožnatega zlata. Širina ušes je 21 mm.

Novi Longines Master Collection GMT v 18-karatnem rumenem zlatu (ref. L2.844.6.71.2) ali 18-karatnem rožnatem zlatu (ref. L2.844.8.71.2) se prodaja po ceni 16.800 evrov. Več informacij o ogledu in nakupu pa lahko prejmete v butiku Longines na Wolfovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button