NoviceUre

Longines HydroConquest XXII Commonwealth Games

Športni dogodek se bo tokrat odvijal na domačem ''otoku''.

Longines kot uradni partner in časomerilec iger Commonwealtha 2022, ki bodo potekale v Birminghamu (Anglija) od 28. julija do 8. avgusta, predstavlja specialen model HydroConquest XXII Commonwealtha Games.

Igre Commonwealtha so mednarodni športni dogodek, na katerem se med seboj pomerijo športniki iz več kot 70 držav in ozemelj Commonwealtha. Prireditev je bila prvič izvedena leta 1930, od takrat pa se je z izjemo let 1942 in 1946, odvijala vsaka štiri leta.

Potapljaška ura, vodotesna do 300 metrov zahvaljujoč navojni kroni, se predstavlja v ohišju iz nerjavečega jekla premera 41 mm, ki ga na vrhu krasi enosmerno vrteča luneta, obogatena s črnim keramičnim vložkom, ki prikazuje barve logotipa Commonwealth Games. Enaka barvna shema se pojavlja tudi na minutni tirnici črne številčnice, katero ščiti safirni kristal z več plastmi antirefleksnega premaza na obeh straneh. Kazalci in indikatorji ur so napolnjeni s Super-LumiNova za boljšo berljivost v slabih svetlobnih pogojih.

V notranjosti ohišja se nahaja samonavijalni mehanizem, kaliber L888.3 (izdelan na osnovi ETA A31.L01), ki deluje s 25.200 alternancami na uro ter premore do 72 ur avtonomije. Njegova silikonska ravnotežna vzmet zagotavlja visoko natančnost in daljšo življenjsko dobo.

Na privito kovinsko hrbtno stran ohišja je vgraviran logotip Birmingham 2022 in zapis »Limited Edition – 1 out of 2022«. Longines HydroConquest XXII Commonwealth Games z referenčno številko L3.781.4.59.6, je na voljo v omejeni izdaji 2.022 kosov z maloprodajno ceno 1.900 evrov.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button