NoviceUre

Longines Heritage Flagship Moonphase Year of the Dragon

Simbolična rdeča številčnica in zmajeva glava na hrbtni strani ohišja označujeta Longinesovo prvo uro za praznovanje kitajskega novega leta 2024.

Kitajsko novo leto je za številna urarska podjetja odličen izgovor za izdelavo posebne izdaje, okrašene z eno od dvanajstih živali kitajskega zodiaka. Letos je leto zmaja in Longines prvič skače na kitajsko novo leto z omejeno izdajo 888 kosov svojega paradnega modela Flagship Heritage z luninimi fazami.

Kolekcija Longines Flagship, ki se je prvič pojavila leta 1957, danes črpa navdih iz arhivov blagovne znamke in se prilagaja aktualnim zahtevam tržišča. Longines, ustanovljen leta 1832, zdaj slovi ravno po tem, da združuje klasično estetiko vintage ur z novodobno urarsko tehnologijo.

Omejena izdaja Longines Flagship Heritage Moonphase prihaja v enakem 38,5 mm okroglem ohišju iz nerjavečega jekla. Sprednji del ohišja krasi polirana fiksna luneta, medtem ko so ostale ploskve satenasto brušene. V 12,40 mm debeline ohišja je zatejo tudi izbočeno safirno steklo z večplastnim antirefleksnim premazom na obeh straneh, ki se razprostira nad številčnico.

Ob praznovanju kitajskega novega leta je Longines za kupolasto številčnico izbral živahen ton gradientne rdeče barve, ki je v sredini svetlejša, proti obodu pa temnejša. Rdeča barva je v kitajski kulturi zelo simbolična in je povezana s praznovanji, srečo ter bogastvom. Ker se Longines zaveda, da je kombinacija zlate in rdeče barve še bolj ugodna, je na številčnici uporabil pozlačene aplikacije. Podolgovati in aplicirani indeksi, kazalci in celo krilati logotip peščene ure so zlati. Za večjo čitljivost imajo kazalci, narejeni v slogu dauphine, zarezo s Super-LumiNova.

Ob 6. uri je prikazovalnik lunine mene z rdečo zaslonko. Zlato kazalo obkroža datumski obroček, naraščanje in upadanje naše nebesne sosede pa ponazarjajo zlata luna ter zvezde na temno modrem nebu.

V poklon živali, ki predstavlja kitajsko novo leto 2024, je na hrbtni strani ohišja vgraviran medaljon zmajeve glave z navedbo omejene izdaje – One of 888. Davek gravure je onemogočen pogled na delovanje avtomatskega mehanizma, kaliber L899.5, bije s 25.200 alternancami na uro in zagotavlja do 72 ur rezerve energije navitja.

Flagship Heritage Moonphase Year of the Dragon je opremljen s črnim aligatorjevim paščkom in novo zaponko Heritage. Časomer je omejen na 888 primerkov, ki so na voljo izključno v Aziji, po priporočeni prodajni ceni 3.250 evrov.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button