NoviceUre

Longines Flagship Heritage Moonphase

Zmes brezčasnega dizajna z mojstrsko prefinjenostjo.

Kolekcija Longines Flagship, ki se je prvič pojavila leta 1957, danes črpa navdih iz arhivov blagovne znamke in se prilagaja aktualnim zahtevam tržišča. Longines, ustanovljen leta 1832, zdaj slovi ravno po tem, da združuje klasično estetiko vintage ur z novodobno urarsko tehnologijo.

Nova izdaja Longines Flagship Heritage Moonphase prihaja v 38,5 mm okroglem ohišju iz nerjavečega jekla. Sprednji del ohišja krasi polirana fiksna luneta, medtem ko so ostale ploskve satenasto brušene. V 12,40 mm debeline ohišja je zatejo tudi izbočeno safirno steklo z večplastnim antirefleksnim premazom na obeh straneh, ki se razprostira nad številčnico.

Ta je na voljo v treh različicah in sicer opalinskem, srebrnem ali modrem odtenku. Zasnova številčnice je preprosta in se zlahka bere. Krasijo jo trikotni pozlačeni ali posrebreni aplicirani indeksi, pozlačeni ali posrebreni polirani kazalci ter prikazovalnik luninih men, ki ga obdaja datumski obroč.

Aktualen datum kaže majhen kazalec, disk luninih men je tradicionalno izveden z luno in zvezdami, pri čemer se barva lune ujema z indeksi glede na referenco (pozlačena ali posrebrena). Za nameček imata urni in minutni kazalec pridih Super-LumiNove za boljšo čitljivost v slabših svetlobnih pogojih.

Hrbtno stran ohišja je zatesnjena s pokrovom iz nerjavečega jekla, na katerem se nahaja lep vložek iz rumenega zlata z reliefno podobo ladje na valovih na modri podlagi – emblem kolekcije Flagship. Davek gravure je onemogočen pogled na delovanje avtomatskega mehanizma, kaliber L899.5, bije s 25.200 alternancami na uro in zagotavlja do 72 ur rezerve energije navitja.

Novi Longines Flagship Heritage Moonpahase 38,5 mm je na voljo v kombinaciji z rjavim, sivim ali modrim paškom iz aligatorjeve kože in se zapenja z novo zaponko Heritage. Priporočena cena ure znaša 3.250 evrov in jo je mogoče kupiti pri pooblaščenih prodajalcih blagovne znamke. Za več informacij obiščite butik Longines na Wolfovi ulici 4 v Ljubljani.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button