NoviceUre

Longines Evidenza Automatic

Zapestna klasika v obliki sodčka z vintage sektorsko številčnico.

Longines je zagotovo ena tistih znamk, ki se zaveda svoje bogate zgodovine in s pridom obuja moderne interpretacije. Večina zapestnih klasik se nahaja v liniji Heritage, čeprav je to prej izjema kot pravilo. Manufaktura z logotipom peščene ure s krili ima ponudbo tradicionalnih ur razpršeno, kot je denimo sveže predstavljena barvita kolekcija Evidenza.

Longines Evidenza morda ni najbolj iskana kolekcija znamke, vendar ima legitimno ozadje in je reinterpretacija modela z ohišjem v obliki soda, ki je bil predstavljen pred več kot stoletjem. Preprosta, nekoliko drugačna in zelo elegantna ura, je s svojimi kompaktnimi dimenzijami namenjena tako moškim kot ženskim zapestjem. Ohišje je široko 26 mm in dolgo nekaj več kot 30 mm. Majhno kovinsko ohišje na papirju, a primerno tudi za tiste, ki želijo takšen retro pridih kompaktne ure. Sveža podrobnost se nahaja na desni strani ohišja, saj imajo vse referenčne številke kronsko cev iz modro obarvanega aluminija.

Najbolj izstopajoča novost so številčnice, ki nimajo le posodobljenega dizajna, temveč so na voljo tudi v različnih barvah, od klasičnih diskretnih do svetlih in izvirnih. Nova Longines Evidenza ima zdaj rimske številke, ki so natisnjene na teksturi številčnice v obliki sončnih žarkov ter postavljene v tako imenovano sektor zasnovo. Odvisno od barve številčnice, označbe sektorja in kazalcev variirajo med zlato in srebrno barvo.

Kupci bodo lahko izbirali med srebrno, zeleno, rdečo, antracitno, šampanjsko in modro barvo številčnice. V kompletu je še barvno usklajen usnjeni pašček, medtem ko bo za doplačilo na voljo veččlenska zapestnica iz nerjavečega jekla. Tako usnjeni pašček kot zapestnica pa imata trojno zložljivo zaponko za varno zapenjanje časomera ob zapestje.

Pod privijačenim jeklenim hrbtom ohišja se nahaja klasičen avtomatski mehanizem z nekaj izboljšavami. Kaliber L592 temelji na osnovi ETA in deluje pri frekvenci 4Hz. Zagotavlja 45-urno rezervo moči in je najbolj znan po svoji silicijevi uravnoteženi vzmeti, zaradi katere je mehanizem oziroma ura odporna na magnetna polja. Prikazuje funkcije ur, minut, sekund ter datuma ob 6. uri.

Kolekcija Longines Evidenza z letnico 2022 ni številčno omejena in bo kmalu na voljo za ogled in nakup v butiku Longines na Wolfovi ulici v Ljubljani. Priporočena cena je za vse referenčne številke enaka, in sicer boste za model na usnjenem paščku odšteli vsaj 2.010 evrov, medtem ko jeklena zapestnica elegantno uro podraži na 2.070 evrov.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button