NoviceUre

Longines Dolce Vita x YVY

Kreacija dokazuje, kako lahko pašček na novo definira zapestno uro.

Ljubitelji časomerov največ pozornosti namenimo uram. Ohišju, številčnicam, kazalcem, mehanizmom, a zelo malokrat so v prvem planu paščki. Pri kolekciji Longines Dolce Vita x YVY pa so paščki vsaj enako pomembni (če ne še bolj), kot ura sama.

Modna znamka YVY dobavlja usnjene dodatke in oblačila slavnim osebnostim, kot so Taylor Swift, Billie Eilish, Cardi B in še veliko drugih. Podjetje s sedežem v Zürichu, ki ga vodi oblikovalka Yvonne Reichmuth, natančno ve, kako povezati usnje z modo na veliko globlji način kot preprosto estetiko in uporabnostjo. Glede na dolgo zgodovino, ki jo je Longines delil s konjeniškimi športi, se je YVY odločil črpati navdih iz jahanja – povezovanje med konji in njihovimi jahači kot se ura povezuje z lastnikom preko usnjenega paščka.

Paščki Longines Dolce Vita x YVY sledijo modularni temi, v praksi pa sta dva paščka pripeta skupaj, da tvorita pas za uro. Če želite, lahko tanjšega od obeh paščkov nosite kot samostojen modni dodatek. Na voljo v rjavi barvi s prefinjenimi reliefnimi robovi, bež z rustikalnimi izpostavljenimi šivi ali črni z drznimi jeklenimi zakovicami, ima vsak pašček s pripadajočim ohišjem ure svojo osebnost.

Longines Dolce Vita s stopničastim stilom ohišja ponuja prefinjen pogled na pravokotni slog art-deco. Na voljo sta dve velikosti ohišja, pri čemer manjše meri 20,8 mm x 32 mm, večje 23,3 mm x 37 mm, njuna širina pa znaša 7 mm. Možno je izbirati med črno lakirano številčnico brez indikatorjev in le z dvema kazalcema, damsko bež teksturo s srebrnimi indikatorji ur in kazalci ter klasično elegantno podobo številčnice z giljošami v kombinaciji z rimskimi številkami ter modrimi kazalci. Za nameček lahko manjše ohišje z rjavim paščkom oplemenitite z diamanti, s čemer se priporočena prodajna cena dvigne na 3.450 evrov, medtem ko boste za ostale izvedbe Longines Dolce Vita x YVY odšteli okoli 1.500 evrov.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button