NoviceUre

Longines Conquest Heritage Central Power Reserve

Švicarska znamka praznuje 70. obletnico kolekcije Conquest.

Jubilejni model temelji na originalnem modelu Conquest Central Power Reserve iz leta 1959, in je zagotovo eden najlepših Conquestov v celotni ponudbi.

Sektorska številčnica v kombinaciji s trapezoidnimi, apliciranimi urnimi kazalci v stilu nebotičnikov, ustvari čudovit retro slog, skoraj art deco. V središču vsega pa je osrednji zaplet z rezervo moči, ki je edinstven in res kul pristop k razmeroma običajni funkciji.

Conquest Heritage Central Power Reserve je na voljo v treh barvnih različicah: šampanjec, antracit in črna. Vse tri reference so predstavljene v rahlo preoblikovanem 38-milimetrskem ohišju Conquest iz jekla z izmeničnimi poliranimi in brušenimi površinami. Čez številčnico se razteza retro škatlasto safirno steklo.

Uro poganja nov mehanizem Longines L896.5 s 64-urno rezervo energije navitja. Zaradi edinstvenega načina delovanja kazalnika rezerve energije ga je bilo treba razviti posebej za to uro. Ima silicijevo vzmet za ravnotežje in je 10-krat odpornejši na magnetna polja od industrijskega standarda ISO 764. Kaj pa cena? Longines bo za jubilejni model v vašo denarnico segel po štiri tisočake.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button