NoviceUre

Longines Avigation BigEye Titanium

Pilotski kronograf s svojevrstno dediščino se predstavlja z vintage številčnico v ohišju iz titana.

Avigation BigEye je definitivno ena izmed izstopajočih ur Longinesove kolekcije Heritage. Predstavljena leta 2017 s klasično črno številčnico, se oblikovno nanaša na pilotske ure iz obdobja 1930, zdaj v paleto dodaja všečno modro številčnico v ohišju iz titana.

Zgodba modela BigEye, kar ponazarja poudarjen minutni števec kronografa, ima svojevrstne preobrate. Namreč, originalno uro je v Longines prinesel zbiratelj. Čeprav so tovarniški kustosi precej časa namenili raziskovanju, a zapisov o uri niso našli. Ostaja možnost, da je to eden izmed prototipov.

Ne glede na okoliščine se je vodstvo leta 2017 odločilo, da v proizvodnjo pošlje reinkarnacijo, ki je kmalu prejela eminenten naziv za najlepšo vintage inspiracijo časomera.

Elementi, ki so poželi uspeh kovinske edicije Avigation BigEye, ostajajo prisotni tudi pri novi izdaji. Tako ohišje iz titana v premer meri 41 milimetrov, višina znaša 14,5 milimetra, medtem ko uhlja zaobjameta pas v širini 20 milimetrov. Ohišje zasnovano v vojaškem stilu ima na desni strani veliko nazobčano krono in še večja gumba kronografa. Tako se lahko uro opravlja tudi z nadetimi rokavicami.

Zasnova ohišja je kombinirana iz brušenih ter poliranih vstavkov, titan pa je tipa grade 5. Poleg nizke mase ohišja to pomeni, da je le to odporno na praske. Na zadnji strani ostaja gravura vojaškega letala, kot na kovinskem modelu.

Najočitnejša razlika se nahaja na številčnici. Ta je zdaj odeta v modro barvo z gradientnim efektom, ki proti robu prehaja v črno. Peskani kazalci in velike arabske številke so v veliki meri napolnjene s svetlečim materialom, ki je tukaj obarvan v intenzivno kremno barvo za močnejši vintage učinek.

Za pogon ure skrbi mehanizem L688, ki zagotavlja 54 ur rezerve navitja. Zaradi nameščene silicijeve ravnovesne vzmeti je tudi odporen na magnetna polja. Pilotska ura je vodotesna do globine 30 metrov, na prodaj pa je s svetlo rjavim usnjenim paščkom. Longines Avigation BigEye Titanium je na voljo v spletni trgovin ali lokalnih Longines butikih po ceni 3.230 evrov.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button