UreZanimivosti

Laura Kraihamer za volanom legendarnega Gullwinga

Ekipa IWC Racing je na 19. dirki Arosa ClassicCar prikazala impresivno predstavo.

Ambasadorka švicarske urarske manufakture, Laura Kraihamer, je z legendarnim vozilom Mercedes-Benz 300 SL “Gullwing” spretno prevozila vijugasto gorsko progo in navdušila občinstvo s svojo mogočno prezenco.

Letos se je odvila devetnajsta edicija zahtevne gorske dirke med Langwiesom in Aroso. V zadnjih nekaj letih je mednarodno priznana prireditev, ki v spektakularnem okolju gorovja Bündner združuje avtomobilski šport, postala ena najbolj znanih prireditev zunaj švicarskih meja. Tekmovalna steza, ki leži na približno 1800 m nadmorske višine, gledalcem ponuja pravo zabavo. Na 7,3 km dolgi razdalji morajo vozniki prevoziti 76 ovinkov ter premagati višinsko razliko 422 m.

Pretekli konec tedna je profesionalna dirkačica Laura Kraihamer za ekipo IWC Racing Team brez težav in elegantno vodila Mercedes-Benz 300 SL “Gullwing” po tej gorski stezi. S svojim občutkom za natančnost, tehnologijo in eleganco je odlično predstavila temeljne vrednote družbe IWC.

Tekom dogodka je Laura na zapetju nosila pilotski kronograf premera 41 mm z modro številčnico (referenčna številka IW388102). Ta pilotska ura s klasično zasnovo instrumenta v pilotski kabini se ponaša z ohišjem iz nerjavečega jekla, poganja pa jo natančen avtomatski mehanizem, kaliber 69385.

 “Koncentracija je pomemben dejavnik na takšni vijugasti poti. In samoumevno je, da ne želim biti samo hitra, ampak tudi elegantno voziti,” je po dirki pojasnila vidno zadovoljna Laura Kraihamer. Za ekipo IWC Racing Team je v Arosi vozila že tretjič. Leta 2022 je bila za volanom na dirki ICE v Sankt Moritzu, leta 2021 pa na dirki Goodwood Members’ Meeting (Velika Britanija). Skupaj z zgodovinskim dirkalnikom “Gullwing” vsakič znova tvorita močno ekipo.

Ekipa IWC Racing Team se od leta 2018 udeležuje zgodovinskih dirk z vozilom Mercedes-Benz 300 SL “Gullwing” iz leta 1956.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button